Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Na corona last van haaruitval? Dit is wat je er tegen kan doen:

Menig mens is wel bekend met de ‘standaard klachten’ die bij corona kwamen opdagen. Denk aan hoesten, niezen, hoofdpijn, spierpijn en in sommige gevallen kwamen er longklachten bij kijken. Dit zijn welbekende klachten en veel mensen konden na het ziek zijn vrij snel weer hun normale leven oppakken. Maar wist je ook dat je na corona last van haaruitval kan krijgen? Hoe dit komt en welke oplossing er voor dit probleem is zal je na het lezen van dit artikel duidelijk worden.

Hoe ontstaat haaruitval na corona?

Dit ontstaat voornamelijk door stress. Stress kan zich in twee vormen uiten, in fysieke stress en in psychologische stress. Als een persoon COVID-19 heeft, dan staat het lichaam onder stress. Het lichaam vecht tegen de ziektekiemen, hoe langer dit duurt en als je echt hevig ziek bent kan je lichaam onder te veel stress hebben gestaan en dat kan zich helaas uiten in de vorm van haaruitval.

Psychologische stress kan je hebben als je bang bent om te sterven, mensen aan te steken, niet meer kunnen werken of omdat je door ziekte je deadlines niet kan halen. Als je lang genoeg deze vorm van stress ervaart is haaruitval helaas het bijproduct van deze stressvolle periode.

Wie lopen er risico?

Uit onderzoek is gebleken dat vooral mannen, die ernstige COVID-19 klachten hebben in combinatie met overgewicht en daarvoor in het ziekenhuis worden opgenomen een verhoogde kans hebben voor haaruitval. Vrouwen die ook door ernstige symptomen in het ziekenhuis hebben gelegen hebben ook een verhoogde kans op haaruitval. Bij vrouwen trad haaruitval pas 2 tot 3 maanden na de besmetting op.

Wat is de oplossing voor haaruitval na corona?

Problemen zijn er om op te lossen, om deze reden zijn er haarreconstructies ontwikkeld. Haarreconstructies zijn reconstructies van je echte haar die je kan plaatsen op een lokale kale plek. Deze constructie is speciaal op maat voor je gemaakt en heeft de zelfde kleur en textuur als het haar wat al op je hoofd zit. Het is gemaakt van zeer sterk en duurzaam materiaal. Het blijft dus mogelijk om te kunnen sporten en te douchen zonder dat er enige vorm van schade aantreedt.

De voordelen

Aan een haarreconstructie zitten een hoop voordelen aan gebonden, de belangrijkste is dat je je zelfvertrouwen terugkrijgt. In de meeste gevallen bij mensen die kale plekken krijgen tast dat hun zelfbeeld aan. Mensen worden onzeker en het is mogelijk dat hun sociale leven erop achteruit gaat. Een op maat gemaakte constructie neemt deze onzekerheid weg en laat je weer stralen.