Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Slimme manieren om je studentenkamer in te richten

In de meeste gevallen zijn studentenkamers niet al te groot, dus de ruimte die je hebt moet je zo efficiënt mogelijk inrichten. Er moet uiteindelijk wel een bed, kast en bureau in passen. Op kamers van rond de 10m2 kan dit soms een lastige opgave zijn, dus dit artikel gaat je een handje op weg helpen.

Hoekbureau

Een bureau in je kamer is uiteraard onmisbaar. Je woont in een studentenkamer, dus dat betekent ook dat er gestudeerd moet worden. Een goed bureau is belangrijk om het studeren te stimuleren, maar vaak nemen bureaus veel ruimte in. Een hoekbureau kan zeker een goede optie zijn voor in je studentenkamer. Het is heel efficiënt qua ruimte en doet de kamer ook groter lijken.

Twijfelaar

Een bekend begrip onder het Nederlandse volk: de Twijfelaar. Het is het bed dat qua breedte tussen een tweepersoonsbed en eenpersoonsbed in zit. Het is groot genoeg om ruimer te kunnen liggen, maar daarbij neemt het niet zoveel ruimte in als een tweepersoonsbed. In een Twijfelaar passen twee personen prima, ideaal dus voor een studentenkamer. Twijfelaar bedden zitten qua breedte ongeveer tussen de 120-140cm

Lades onder bed

Je wilt natuurlijk veel spullen kwijt kunnen in je kleine kamertje. Wanneer je alles in het zicht zet, gaat dat niet passen of wordt je kamer een jungle waar niet doorheen te lopen is. Lades onder het bed zijn hier een oplossing voor. De ruimte onder je bed is verspilde ruimte waarmee niks gedaan wordt, dus benut deze ruimte want hier kan je veel spullen in kwijt. Veel lades hebben wieltjes, waardoor je ze gemakkelijk onder het bed vandaan haalt en de spullen eruit haalt. Het bed moet voor deze lades uiteraard niet te dicht bij de grond staan. Een belangrijke tip is wel om deksels op de lades te doen, anders worden de spullen erg stoffig en dat is niet wenselijk.

Hoogslaper

Eerder in dit artikel is een Twijfelaar benoemd. Een ander bed dat erg ruimte efficiënt is, is een hoogslaper. Normaal gesproken is de ruimte boven en onder je bed verspilde ruimte, maar de hoogslaper brengt daar verandering in. Het bed staat hoog boven de grond, waardoor er onder het bed veel ruimte is voor opslag of een bureau. Een bureau neerzetten onder een hoogslaper is een populaire manier van inrichten. Op deze manier bespaar je een heel bureau aan ruimte in je kamer, waardoor je die ruimte weer voor andere leuke dingen kunt gebruiken.