Aggiez.nl
Image default
Architectuur

Weet jij waar jouw kamerplant vandaan komt?

Zoals je het misschien al had verwacht komen veel kamerplanten oorspronkelijk niet uit Nederland. Een tijd geleden, in het begin van de 19e eeuw gingen Nederlandse scheepvaarders veel op reis. Gelukkig waren er een paar scheepvaarders die af en toe een paar planten mee namen naar Nederland. Deze planten werden uiteindelijk verder gekweekt, en waren ze niet meer weg te denken als decoratie. Vanaf dat moment ging het snel, kamerplanten werden steeds populairder en mensen haalden steeds meer kamerplanten in hun huis. Vaak omdat ze het mooi vinden, maar een andere reden is de verstedelijking. Er kwamen steeds meer huizen waardoor het groen minder werd. Maar het groen wouden we graag behouden, en dit werd gedaan aan de hand van kamerplanten. Wil je meer weten over kamerplanten? Lees deze blog dan verder! Wij vertellen hier namelijk meer over.

Op deze manier worden kamerplanten het oudst

Het verzorgen van kamerplanten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het is namelijk zo te leren. Maar wij hebben nog wel een paar tips op een rijtje gezet, waardoor het verzorgen nog makkelijker wordt. Wij verzekeren je dan ook dat je er binnen de kortste keren handigheid in hebt. De key tot een goede verzorging zijn water en licht. Licht is zeer belangrijk, zonder licht groeit de plant niet, en ook niet als de plant te weinig licht krijgt of op een schaduwplek staat. Immers er zijn een paar planten die juist goed in de schaduw kunnen staan. Water is daarentegen een element wat elke plant nodig heeft. Cactussen en vetplanten hebben minder water nodig dan tropische planten. Dus als je vaak vergeet water te geven zijn cactussen en vetplanten ideaal, deze planten hebben namelijk liever een droge grond dan een natte grond. Tropische planten hebben veel water nodig, maar bekijk de bodem van de planten altijd even voordat je water geeft, de plant moet namelijk niet verzuipen. 

Online planten aanschaffen bij fleurdirect

Als het goed is weet je nu ongeveer wat je moet doen om planten zo mooi mogelijk te houden. De volgende stap is dan ook planten kopen. Dit is het leukste klusje van allemaal bij fleurdirect! Want deze partij heeft het een stuk makkelijker gemaakt door de filteropties. Op deze manier kan je gelijk zien welke planten geschikt zijn voor bij jou in de woonkamer.

https://www.fleurdirect.nl/