Aggiez.nl
Image default
Architectuur

Vereenvoudiging van onderhoud aan gebouwen met BIM-modelleren

Het onderhoud aan gebouwen is een belangrijke taak van de eigenaar. Als bij de bouw gebruik is gemaakt van BIM-modelleren, kan dit onderhoud met aanzienlijk minder tijdsinvestering plaatsvinden. Of het nu gaat om regulier onderhoud of om een renovatie of verbouwing, de informatie uit het BIM-systeem kan hierbij van cruciaal belang zijn. Hierin zijn namelijk gegevens opgeslagen over gebruikte materialen en ook over exacte afmetingen. Van deze informatie is bij de bouw ook al dankbaar gebruik gemaakt. Het digitale model van het gebouw biedt een schat aan informatie die van groot belang kan zijn.

Efficiënt en daardoor goedkoper verbouwen en renoveren

De kosten van renovatie of verbouwing van een pand kunnen flink oplopen. Zeker wanneer er met bepaalde aspecten geen rekening is gehouden, zoals slechte leveringen van bouwmaterialen of verkeerde berekeningen van stikstofuitstoot. Als er bij de bouw al gebruik is gemaakt van BIM-modelleren dan hoeft u deze valkuil niet tegen te komen. Kies daarom een bouwkundig adviesbureau in de omgeving van Amersfoort en Amsterdam die de BIM-methode toepast. Dit zal u bij de bouw en ook bij latere renovaties of het uitvoeren van groot onderhoud veel voordeel opleveren. Alle informatie is beschikbaar. Op deze manier kan exact worden berekend hoeveel verf, beton, staal of ander materiaal nodig is om de noodzakelijke of gewenste werkzaamheden uit te voeren. Zo kunt u dus gericht een offerte aanvragen bij de leveranciers.

Wie kan mij helpen bij verantwoord bouwen en renoveren?

Als u efficiënt wilt bouwen, ga dan in zee met Kiewiet Bouwadvies. Dit is een ervaren bouwkundig adviesbureau in de omgeving van Amersfoort en Amsterdam. Zij werken ook al vele jaren met BIM-modelleren. Een vertegenwoordiger van Kiewiet Bouwadvies kan u daarover alles vertellen. Als u enthousiast bent geworden dan neemt het bedrijf graag uw volgende bouwproject voor zijn rekening als het gaat om het bouwkundig ondersteunen van het bouwproces en eventuele latere werkzaamheden aan het pand. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking bij dit bouwkundig adviesbureau nabij Amsterdam en Amersfoort.