Aggiez.nl
Image default
Woningen

Tips voor het verhelpen van geluidsoverlast

 

Geluidsoverlast kan een groot probleem zijn, zeker als je dicht op elkaar woont. In deze blogpost bespreken we een aantal tips die je zullen helpen om je huis en te houden. Hopelijk kun je na het lezen van dit bericht een aantal stappen ondernemen om te voorkomen dat geluidsoverlast jouw kwaliteit van leven beïnvloedt!

Tip #01: Isoleer

Een van de beste manieren om geluidsoverlast te voorkomen is het isoleren van je huis. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbel glas. Ramen met dubbele beglazing zijn effectief in het blokkeren van geluid, dus ze kunnen helpen om uw huis stil te houden. Als je nog geen dubbel glas hebt, overweeg dan de installatie ervan! Een andere optie op zowel lucht als geluid tegen te houden zijn tochtstrips. Wanneer je het geluid op één plek houdt scheelt dit overlast,

Tip #02: Gebruik een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Als het je niet lukt om af te komen van de geluidsoverlast, kunt je een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking gebruiken. Deze hoofdtelefoons werken door geluiden van buitenaf te onderdrukken, zodat je je zonder afleiding op je werk of studie kunt concentreren. 

Tip #03: regel een apparaat met ruis

Een apparaat met ruis kan een goede manier zijn om lawaai van buitenaf te overstemmen. Ruis is een soort geluid dat ontstaat door alle verschillende geluidsfrequenties in de omgeving te combineren. Dit type geluid kan rustgevend zijn en u helpen in slaap te vallen of je te concentreren op je werk. Je kunt dit creëren door bijvoorbeeld een airco of ventilator, maar ook heb je bijvoorbeeld apps of digitale geluidsfragmenten

Tip #04: Plant bomen rond uw huis

Bomen zijn ideaal om lawaai van de straat of van andere huizen tegen te houden. Als je ruimte in je tuin hebt, kun je overwegen een paar bomen te planten, zodat ze kunnen fungeren als een natuurlijke geluidsbarrière.Zeker wanneer je last hebt van weerkaatsende geluiden van buitenaf kan dit een hulpmiddel zijn.

Tip #05: Praat met je buren over het probleem

Als je alle bovenstaande tips hebt geprobeerd en nog steeds last hebt van geluidsoverlast,probeer met je buren over het probleem te praten. Misschien zijn ze zich er niet van bewust dat ze overlast veroorzaken en zijn ze bereid om samen met jou een oplossing te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan geluidswerende vloerisolatie of een deurstopper om knallende deuren te voorkomen. Tevens kun je tijdsafspraken maken over wanneer geluiden op een bepaald volume moeten.

Tip #06: Ga naar een rustigere buurt

Als je echt last hebt van geluidsoverlast, kan een oplossing zijn om naar een stillere buurt te verhuizen. Er zijn veel buurten die veel stiller zijn dan andere, dus doe onderzoek voordat je een beslissing neemt.