Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Trapleuning kopen? Volg dit stappenplan

Een nieuwe trapleuning uitzoeken wordt door veel mensen ervaren als een lastige opgave. Je wilt natuurlijk een veilig optie kiezen zodat je jezelf en de mensen om wie je geeft met een gerust hart van boven naar beneden kan laten wandelen. Maar je nieuwe lening mag ook best een beetje stijl en klasse uitstralen. Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig kiezen voor allebei. Gespecialiseerde webshops zoals trapleuningexpert.nl bieden namelijk niet alleen ruime keuze in materialen, kleuren en uitvoeringen, maar verzekeren van elke leuning die ze leveren de topkwaliteit. Je hoeft dus alleen nog maar te letten op de uitstraling van je trap. Hoe je dit perfect naar eigen wensen in kunt vullen, lees je in dit stappenplan. Een nieuwe trapleuning kopen wordt zo echt een fluitje van een cent.

 

Stap 1: De materiaalkeuze

Het materiaal heeft vaak de grootste invloed op de rest van de stappen die komen kijken bij het uitzoeken van een nieuwe trapleuning. Zo zijn er bepaalde materialen die niet verkrijgbaar in een speciale kleur of uitvoering. Ook is het materiaal belangrijk voor de uitstraling van je trap. Een trapleuning van RVS staat beter in een modern huis, terwijl een houten trapleuning ontzettend stijlvol is in een meer traditionele woning. Ten slotte bepaalt het materiaal het gevoel van de trapleuning. Hout voelt namelijk anders aan dan RVS wanneer je dit vast pakt. Voor elke specifieke wens is er wel een materiaal beschikbaar. We bespraken eerder al hout en RVS, maar er is meer keuze dan dat alleen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trapleuning die volledig vervaardigd is uit een boomstam. Ook een trapleuning die gemaakt is van gerecyclede steigerbuizen behoort tot de opties.

 

Stap 2: De uitvoering van je trapleuning

De vormen van je leuning zijn soms deel afhankelijk van je materiaalkeuze, maar over het algemeen heb je hier veel keuzevrijheid in. Je kunt je trapleuning zo rond, vierkant, breed of plat maken als je zelf wilt. Dit geldt voornamelijk voor de basismaterialen zoals hout of RVS. Boomstamleuningen en steigerbuizen kennen vaak hun eigen vorm en rondingen, al kun je dit altijd een beetje laten bewerken.

 

Stap 3: Kies een frisse kleur

Minstens net zo belangrijk is de kleur die je de nieuwe trapleuning meegeeft. Het mooiste is natuurlijk als je dit doet naar een kleur uit je interieur. Werk je bijvoorbeeld veel met lichte tinten, is een witte leuning een passende optie. Zo trek je de accenten uit je woning ook door in je leuning. Andere kleuren zijn er natuurlijk ook. Voor materialen als RVS kun je nog kiezen uit zilvergrijs en zwart. Houten leuningen kennen veel meer behandelingsopties. Je kunt het hout onbehandeld laten voor een authentieke kleur, of er juist een specifieke houtkleur overheen laten verven. Ook zijn houten leuningen beschikbaar in het zwart of het wit.