Aggiez.nl
Image default
Dienstverlening

Trussen huren voor je evenement?

Overweeg trussen huren voor jouw evenement

Als jij op het punt staat om een evenement te organiseren dan is het aan te raden om te kijken of een truss huren iets voor jou is. Trussen worden namelijk veel gebruikt op evenementen. De kans is groot dat op jouw evenement audiovisuele techniek gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan boxen en verschillende soorten lampen. Door gebruik te maken van een trussconstructie kun jij deze middelen de lucht in krijgen. Let er wel op dat dit alleen door professionals uitgevoerd mag worden. Deze hijsen met speciale takels de trussen op precies de juiste hoogte. Zo kun jij bijvoorbeeld de audio over een grotere oppervlakte verdelen dan wanneer je boxen op de grond staan. En door verlichting de lucht in te tillen kun je een ander effect creëren met bijvoorbeeld profielspots. Trussen huren voor je evenement is daarom een goed idee.

De voordelen van trussen en het huren daarvan

Een eerste voordeel van trussen is dat deze licht in gewicht zijn. Dit komt omdat ze vervaardigd zijn uit aluminium. Dit maakt ze perfect voor vervoer. Het feit dat ze daarnaast relatief goed te stapelen zijn maakt dat een truck efficiënt kan worden ingedeeld met vele truss elementen. Een ander voordeel is dat je met het huren van trussen niet aan ze vast zit. Als je besluit een aantal elementen te gaan gebruiken voor je evenement dan nemen deze best veel ruimte in beslag. Als je zelf geen plek hebt om deze op te slaan of geen mogelijkheid tot professioneel vervoer, dan is het huren ervan de beste oplossing. Dit zorgt er ook voor dat je meteen in contact bent met een bedrijf dat de trussen kan installeren.

Andere manieren om trussen in te zetten

Trussen worden niet louter gebruikt voor het bevestigen van audiovisuele techniek. Je kunt er ook nog veel creatiever mee omgaan. Zo kun jij voor je evenement bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige constructie samenstellen. Aan deze constructie kun jij vervolgens een groot reclamedoek bevestigen. Dit biedt je de mogelijkheid om bijvoorbeeld bij de ingang van of op de parkeerplaats bij je locatie een boodschap te zetten. De gasten zullen deze dan lezen. Het kan uiteraard ook eerder worden ingezet: om bekendheid voor je evenement te verwerven. Een ideale PR-mogelijkheid. Daarnaast kun je ook kiezen om van je trussconstructie een bar of een tent te maken. De keuze is reuze en jij mag zelf bepalen wat je ermee gaat doen. Je kunt voor advies altijd sparren met een specialist op het gebied. Zo weet jij zeker dat je de juiste trussen huurt met de juiste insteek.

https://riggingbox.nl/