Aggiez.nl
Image default
Woningen

Wat komt er kijken bij je hypotheek Gorinchem regelen?

Als je voorlopig koopcontract hebt getekend, is het tijd om een passende hypotheekadvies Gorinchem met een gunstige hypotheekrente te kiezen. Dit kun je zelf regelen of via een adviseur. De meeste mensen kiezen voor het laatste, omdat een hypotheek toch een langlopende verplichting is die een grote invloed heeft op je financiële situatie nu en later.

Hoeveel kan ik lenen?

Het is als eerste natuurlijk belangrijk dat je eerst weet hoeveel je verantwoord, maximaal kunt lenen. Dit wordt onder andere bepaald aan de hand van je inkomen en dat van je eventuele partner, lopende leningen of schulden en je eigen vermogen of eventuele overwaarde op je huis. Dan moet je gaan nadenken over de hypotheekvorm die je kiest. Wil je recht op hypotheekrenteaftrek houden? Dan heb je op dit moment alleen nog maar de keuze uit een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheekadvies Gorinchem. Bij een annuïteitenhypotheek betaal je elke maand een vast bedrag. Dit bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Na verloop van tijd wordt het deel dat je betaalt aan aflossing groter en het deel aan rentekosten kleiner. Met een annuïteitenhypotheek weet je precies waar je aan toe bent en aan het eind heb je de hypotheekadvies Gorinchem helemaal afgelost. Bij een lineaire hypotheek Gorinchem betaal je elke maand een vast percentage aan aflossing en rente. Omdat de hypotheek tijdens de looptijd kleiner wordt, worden je maandlasten ook elk jaar lager. Ook een lineaire hypotheek heb je aan het eind van de looptijd helemaal afgelost.

Rente vast of variabel?

Of je kiest voor rente vast of variabel, is vooral een keuze tussen zekerheid. Wanneer je de rente vastzet voor bijvoorbeeld 20 of 30 jaar, weet je precies waar je de komende jaren aan toe bent. Kies je echter voor een variabele rente, dan kan het zijn dat je een iets lager rentepercentage betaalt, maar dan heb je eigenlijk geen zekerheid. De rente kan over een paar jaar namelijk ineens stijgen. Dit betekent dat je maandlasten dan ook hoger worden. Ga je een hypotheekadvies Gorinchem afsluiten? Laat je dan adviseren door een adviseur, zo kan je de beste hypotheek afsluiten.