Aggiez.nl
Image default
Electronica en Computers

Data vernietigen van oude zakelijke computers? Wat te doen?

Misschien heeft u of uw bedrijf wel oude zakelijke computers die u niet meer gebruikt. Deze wilt u misschien wel wegdoen of verkopen voor een mooie prijs. Dan is het goed om rekening te houden met het verwijderen van overgebleven data. Een data lek komt tegenwoordig veel voor en dat wilt u ten aller tijden voorkomen. Om een data lek te voorkomen kunt u een paar dingen doen. Deze dingen worden in deze blog besproken. Verder kan u ook lezen wat u kan doen met de oude zakelijke computers.

Datavernietiging

Tegenwoordig zijn er veel handige mensen en ziet u ook steeds vaker in het nieuws een cyberaanval of het lekken van data voorkomen. Een data lek kan komen door documenten die in de verkeerde handen vallen, maar ook door achtergebleven data op oude computers. Bedrijven verwijderen vaak wel data en denken dan dat het bij het wegdoen of verkopen goed zit. Helaas kunnen die handige mensen tegenwoordig ook verwijderde data terughalen. Als u geen ICT afdeling heeft die dit goed kan regelen, dan is het verstandig om uw data te laten vernietigen door een professionele partij. Er bestaan verschillende partijen die deze dienst aanbieden. Deze partijen hebben de kennis, de middelen en ook de certificaten om uw data professioneel te vernietigen. Naast de oude computers kunt u ook vaak harde schijven en ander elektronische apparaten geven aan deze partijen om de data te vernietigen.

Wegdoen van oude apparaten

Naast de dataverwijdering en vernietiging is het ook fijn als u als bedrijf nog wat kunt krijgen voor uw oude computers. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw oude computers naar de stort te brengen of weg te gooien, maar vaak kunnen deze computers nog van waarde zijn voor andere mensen of bedrijven. Naast een mooi bedrag krijgen voor u oude computers doet u ook nog iets goeds voor het milieu. Dit kunt u ook doen door de apparaten te laten recyclen. IT recycling is tegenwoordig ook een dienst die wordt aangeboden door dezelfde partijen die datavernietiging aanbieden. Bij IT recycling wordt ook de data vernietigd namelijk. 

Datavernietiging & verkopen van oude apparatuur

Net is al besproken wat u kunt doen als bedrijf met uw oude computers. Zo kunt u de data laten vernietigen en kunt ervoor kiezen om de oude computers te verkopen. Er zijn ook partijen die deze diensten beide aanbieden. Vaak kan u dan ook grote aantallen laten opkopen door deze bedrijven. Deze bedrijven zorgen dan voor professionele datavernietiging en verkopen deze computers vaak ook weer door. U krijgt dan een mooi bedrag en hoeft niet of nauwelijks moeite te doen. Als bedrijf zit u er misschien niet op te wachten op per stuk een computer te verkopen en de data vernietiging zelf uit te gaan voeren. Deze partijen zijn dan ideaal. Als u meer geld wilt verdienen dan zal u de computers zelf moeten gaan verkopen, dit kost u uiteindelijk dus wel meer tijd en uiteindelijk kan deze tijd ook weer geld kosten.