Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

De 3 beste tips tegen snurken

Snurken is een vervelende kwaal waar mensen soms jarenlang mee kampen. Om ervoor te zorgen dat jouw snurkprobleem als sneeuw voor de zon verdwijnt, lees dan snel de 3 beste tips tegen snurken.

1. CPAP-masker

Een CPAP-masker is de effectiefste remedie tegen snurken. Het middel wordt met name gebruikt door patiënten die naast snurken lijden aan het obstructieve slaapapneusyndroom (OSAS).

OSAS wordt gekenmerkt door obstructies van de luchtweg, waardoor er ademstilstanden plaatsvinden. Na een tijdje wordt de snurker door de hersenen aangespoord om wakker te worden en opnieuw adem te halen. Slaapapneu kan leiden tot vervelende problemen. 

Je kunt slaapapneu herkennen door o.a. vermoeidheid overdag, ochtendhoofdpijn, nachtzweten, luid snurken en een droge mond.

Een CPAP-masker maakt een einde aan de ademstilstanden (en het bijbehorende snurken), doordat het luchtmasker zorgt voor een continue luchtstroom bij de drager. Hierdoor blijft de luchtweg open. Omdat het wel een dure en oncomfortabele oplossing is, worden ernstige snurkers vaak aangespoord om eerst goedkopere en minder ingrijpende oplossingen uit te proberen.

2. Snurkbeugel

De snurkbeugel is een goedkope en comfortabele oplossing tegen snurken. Het pakt de meest voorkomende oorzaak van snurken aan, namelijk het naar achteren vallen van de onderkaak en hiermee het zachte gehemelte en de huig. Dit veroorzaakt een blokkade van de luchtweg met als gevolg snurken. 

De snurkbeugel houdt de onderkaak tijdens de slaap naar voren, waardoor de luchtweg in zijn geheel vrij blijft. Dit zorgt voor een snurkvrije slaap.

De werking van de snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond door het National Center for Biotechnology Information (NCBI). Hun onderzoek heeft aangetoond dat grofweg 90% van de snurkers baat heeft bij het gebruik van een snurkbeugel.

Het beste kies je voor een snurkbeugel op maat, die perfect aansluit op je gebit. Deze is comfortabel en zul je in je slaap minder snel uitduwen. 

Helaas is het erg duur om een snurkbeugel bij de tandarts te laten aanmeten. Je kunt daarom beter een aanpasbare beugel bij een erkende webshop, zoals Mr. Anti Snurk, bestellen. Hier heb je al een snurkbeugel voor maar €27,95 en een proefperiode van 7 dagen.

3. Neusspreider tegen snurken

Mocht je snurkprobleem ontstaan in je neusholte, dan is het gebruik van een neusspreider tegen snurken aan te raden. Een neusspreider opent de neusgaten van binnenuit en zorgt hierdoor voor een optimale neusademhaling. Dit voorkomt snurken dat ontstaat door een verstopte neus. 

Door het gebruik van een neusspreider vindt er een normale ademhaling plaats, krijg je meer zuurstof binnen en rust je beter uit.