Aggiez.nl
Image default
Media

De softwaremarkt van tegenwoordig

Tegenwoordig, wanneer men in de IT afdeling van studies heeft gestudeerd, kan men vaak wel goed geld verdienen, bijvoorbeeld met een social media beheer software. De social media markt en softwares die gemaakt worden door de nieuwe IT mannen en vrouwen is aan het stijgen en zal in de toekomst niet stoppen. Het internet is namelijk de toekomst en zal blijven ontwikkelen, omdat de technologie steeds slimmer wordt en mensen met het internet alles kunnen creëren wat ze willen. Digitale werelden worden gemaakt waar mensen vanaf de hele wereld naartoe kunnen komen en andere mensen kunnen ontmoeten. Willen we deze digitale werelden wel in de toekomst?

Een ontmoetingsplek voor de hele wereld

De digitale wereld die nu in ontwikkeling zal straks alles gaan bevatten wat je maar kan bedenken. Zijn grootste functie wordt waarschijnlijk het contact houden met mensen op een hoger niveau. Jij kan straks je opa en oma zien wanneer je aan de andere kant van de wereld zit. Maar niet alleen zien, maar bijvoorbeeld ook hun handen schudden, knuffelen en met elkaar een kopje koffie drinken. Het klinkt misschien heel bizar, maar uiteindelijk zal dit de toekomst worden, met de tech heads zoals Elon Musk en Mark Zuckerberg. Deze mensen zullen de toekomst maken en voor ons een hele andere wereld realiseren. Hier zitten wel nadelen aan waar we nu al rekening mee moeten houden.

Boodschappen doen vanuit huis

Wat al een functie is wat is bevestigt wat je kan doen, is virtueel boodschappen doen. Hierbij wordt jij geladen in een digitale versie van de supermarkt om de hoek, en kan jij boodschappen in een mandje doen, die later worden bezorgd bij jouw thuis. Het probleem wat wordt gemaakt, is dat mensen straks veel minder gaan bewegen bijvoorbeeld. Straks hoef je bijna nergens meer voor uit huis, alleen voor de hond uitlaten. Beweging gaat sterk achteruit en mensen raken ongezond. Dit is een mogelijk gevolg voor de toekomst, wat nu al gaande is, met kinderen die weinig mee buiten komen tijdens hun jeugd, doordat ze hun vrienden in een digitale wereld kunnen spreken en zien. Waarom zou je dan nog überhaupt naar buiten willen?