Aggiez.nl
Image default
Woningen

Fijn slapen met deze 5 tips

Een goede nachtrust is voor iedereen erg belangrijk. Als je problemen hebt met slapen, zal je dit in het dagelijks leven al vrij eenvoudig kunnen merken. Het is daarom verstandig om goed na te gaan waar dit aan kan liggen. Fijn slapen kun je met deze 5 tips zeker weten.

Slaap met het juiste dekbed

Als eerste is het altijd verstandig om met het juiste dekbed te slapen. Wanneer het dekbed te klein is of niet goed ventileert, zal je al snel last van een slechte nachtrust kunnen hebben. Dekbedden zijn soms lastiger dan je denkt. Het is belangrijk dat je goed uitzoekt welk dekbed precies bij jou zal gaan passen. Wanneer je met een partner slaapt, is het verstandig om naar jullie beide behoeftes te gaan kijken. 

Het juiste hoofdkussen

Naast een synthetisch dekbed, kan een goed hoofdkussen wonderen doen. Wanneer je niet de juiste ondersteuning krijgt van een kussen, kun je last krijgen van je nek of schouders. De klachten die je van een slecht hoofdkussen krijgt, kunnen uiteindelijk blijvend zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je een goed hoofdkussen hebt voor jouw lichaam. 

Slaap in een donkere kamer

Verder is het belangrijk dat je in een donkere kamer slaapt. Ons lichaam zal alleen maar goed slapen als er niet al te veel licht aanwezig is. Als er teveel licht aanwezig is, is de kans veel groter dat je slechter gaat slapen. Zorg daarom voor goede gordijnen die goed verduisterend.

Een vast ritme

Het kan voor jezelf handig zijn om een vast ritme aan te houden. Dit kan zijn door in de ochtend op een vast tijdstip op te staan, maar ook door op een vast tijdstip naar bed te gaan. Op die manier went je lichaam er aan dat hij rond die tijd in de slaapstand zal moeten gaan. Wanneer je dit lang genoeg aanhoudt. Is de kans het grootst dat het daadwerkelijk zal gaan helpen bij goed slapen. 

Wees actief overdag

Natuurlijk is het verstandig om overdag actief te zijn. Als je overdag niet actief genoeg bent, is de kans veel groter dat je niet op tijd in slaap gaat vallen. Je zorgt ervoor dat je lichaam nog heel wat energie heeft, waardoor je lichaam niet het gevoel heeft dat het zal moeten gaan slapen. Zorg daarom voor genoeg beweging overdag.