Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Stop vandaag nog met roken: lees hier hoe

Wil jij vandaag nog stoppen met roken? Er is een manier waarop dit kan en dan moet je er wel voor de volle 100% achter staan. Stop met roken en doe het vandaag nog! Vroeger stonden mensen er nauwelijks bij stil, mensen die dag in dag uit bezig waren met roken. Maar tegenwoordig is het juist heel normaal als je niet meer rookt. Mensen worden zich meer bewust van de gevolgen van roken, ze merken dat het schadelijk is voor hun eigen gezondheid en van de mensen in de omgeving. Maar het is ook erg prijzig geworden, dit kan ook de reden zijn dat je wel wil stoppen met roken. Denk jij er ook over? Stop er dan vandaag nog mee! Er zijn verschillende mogelijkheden om het te proberen, maar jij wil toch ook een manier die je echt gaat helpen, zodat jij het vol kunt houden?

Hoe kun je stoppen met roken?

Weet jij al hoe je kunt stoppen met roken? Het stoppen met roken kan op diverse manieren:

–        Veel mensen proberen het eerst met medicatie, te denken aan nicotinepleisters of pillen. Maar als je dit niet meer gebruikt, dan merk je pas echt wat het is als je geen nicotine meer binnen krijgt en dan kan het alsnog erg zwaar worden. Dit is niet voor iedereen zo, maar veel mensen ervaren het wel als pittig en merken ook vaak dat ze later een terugval krijgen en alsnog beginnen met roken.

–        Een cursus stoppen met roken is dat dan een goede oplossing? Sommige mensen vragen het zich af, maar de mensen die de cursus hebben gevolgd kunnen uit ervaring zeggen dat het echt werkt. In totaal duurt de cursus vier uur en dan denk je naderhand heel anders over het roken en dan wil je vanzelf stoppen. Je gaat anders leren kijken naar roken en dat komt omdat er kennis over de tabaksindustrie met je wordt gedeeld.

Als je wil stoppen met roken…

Je hebt nu een paar opties gelezen over hoe je zou kunnen stoppen met roken als jij er aan toe bent. Het is sowieso goed om er ook over te praten met anderen en op zoek te gaan naar mensen die al zijn gestopt. Zij kunnen je ook nog tips geven over hoe dat zij het aan hebben gepakt en waar dat zij bijvoorbeeld tegenaan zijn gelopen. Dit kan voor jou dan een houvast zijn van waar je aan moet denken, zodat je weet wat je mag verwachten. Stoppen met roken, dit ga je doen als jij er klaar voor bent. Laat je niet overhalen door anderen, want je moet erachterstaan en dan kun jij zelf de stap zetten om te stoppen. 

 

https://www.ikstopermee.nl/