Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

Geef je keuken een nieuwe look met wrapfolie

Ben je uitgekeken op je keuken en wil je deze eigenlijk laten vernieuwen? Een keuken kost al gauw tegen de tienduizend euro. Dit is een grote uitgave en niet voor iedereen zomaar weggelegd. Dan hebben wij misschien wel dé oplossing gevonden voor jou! Dat is namelijk het gebruiken van wrapfolie. Wrapfolie kan ervoor zorgen dat je keuken een compleet nieuwe look heeft voor minder geld. Bij de webshop Plakfoliewebshop heb je een groot assortiment aan wrapfolies te krijgen. Ook bieden zij proefstaaltjes aan zodat je eerst kunt kijken wat bij jouw keuken past. 

Hoe breng je wrapfolie aan?

Het aanbrengen van folie is over het algemeen simpel om te doen. Wel is het een secuur klusje waar je echt de aandacht bij moet houden. Ben je een beginner? Dan is het aan te raden om dit met twee personen te doen. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld het folie dubbelklapt of vies wordt doordat deze op de grond belandt. Als dit gebeurt is het wrapfolie vaak niet meer te gebruiken. Voordat je begint is het belangrijk dat je alle spullen paraat hebt. De benodigdheden zijn een rolmaat, een Stanleymesje, een plantenspuit en een rakel. Ben je echt goed in wrappen? Dan is het gebruiken van een föhn aan te raden. Hiermee krijg je het folie strak over randjes heen. 

Het aanbrengen op de normale manier gaat als volgt:

  1. Je begint door het folie op maat te snijden. Meet hiervoor eerst je kastje op en vervolgens het folie. Teken het af met een potlood en snijd het daarna af met een Stanleymesje.

  2. Om het folie mooi op het kastje te krijgen is een schone ondergrond belangrijk. Maak daarom de ondergrond schoon met warm water en een druppel afwasmiddel. Dit zorgt ervoor dat het helemaal wordt ontvet en al het vuil en stof eraf gaat.

  3. Het is aan te raden om het aanbrengen te doen op een natte ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het folie niet gelijk vastplakt en het nog iets te corrigeren is. Spray daarom het kastje goed nat met water uit een plantenspuit.

  4. Op elk folie zit een beschermlaag. Dit is om de lijmlaag te beschermen tegen vuil maar ook te voorkomen dat het al vastplakt. Om het folie aan te brengen is het dus belangrijk dat deze verwijderd wordt. Alleen doe dit niet in zijn geheel maar in stukjes van circa 10 centimeter.

  5. Als je dit hebt gedaan is het tijd om te gaan plakken. Begin altijd met plakken in een hoek. Hierdoor heb je een lijn die je met plakken kunt volgen.

  6. Als het helemaal naar wens zit is het tijd het overtollige water te verwijderen. Dit kun je gemakkelijk doen met een rakel. Begin in het midden en wrijf naar de zijkanten. Leg wel wat handdoeken neer zodat je het water ook opvangt. Er komt namelijk best een hoop water vrij.

  7. Zodra je deze stappen allemaal hebt voltooid kun je gaan genieten van je ‘nieuwe’ keuken. Een compleet nieuwe look in een handomdraai!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/