Aggiez.nl
Image default
Toerisme

Goedkope all inclusive

goedkope all inclusive

 

In deze sectie vertellen we je over het leven in Bulgarije: over Bulgaarse feestdagen en het dagelijks leven, over Bulgaarse tradities en de Bulgaarse mentaliteit, over prijzen in Bulgarije, over Bulgaarse gezondheidszorg en onderwijs, over de Bulgaarse taal en over Bulgaarse winkels … Kortom, over alle aspecten leven in Bulgarije. En natuurlijk waarom het de moeite waard is om Bulgarije voor het leven te kiezen. We zullen proberen alle onderwerpen te behandelen en als u nog vragen heeft, kunt u ons dat altijd stellen door contact met ons op te nemen. We beloven geen objectiviteit, maar we garanderen onpartijdigheid: er zijn geen reclameartikelen, maar alleen eerlijke verhalen over het echte Bulgarije.

 

Om te beginnen – een paar bekende feiten. Bulgarije is een land in het zuidoosten van Europa, op de Balkan. Buurlanden zijn Turkije en Griekenland vanuit het zuiden, Servië en Macedonië vanuit het westen, Roemenië vanuit het noorden. In het oosten wordt het land gewassen door de Zwarte Zee. Een aanzienlijk deel van Bulgarije wordt ingenomen door bergen.
Bulgarije is een klein land, ongeveer 500 km van oost naar west en 300 km van noord naar zuid. De bevolking is ongeveer 7 miljoen mensen. Lid van de Europese Unie. De hoofdstad is Sofia.
Het land is administratief verdeeld in 28 regio’s, maar slechts 3 daarvan (Dobrich, Varna en Burgas) liggen aan de kust. Daar bevinden zich alle Bulgaarse badplaatsen.
Bulgarije is vooral een landbouwland. Welnu, en natuurlijk heeft het een zeer ontwikkelde toeristenindustrie (voornamelijk maritiem, maar ook balneologisch en ski).
Hoe komt u in Bulgarije
Varna vliegtuig
Vliegtuig naar Bulgarije
In principe vliegen de meeste mensen met het vliegtuig naar Bulgarije. De meesten gaan tenslotte op vakantie naar Bulgarije, ontspannen en voor een toeristische reis is er niets beter dan een luchtcharter. U kunt echter ook gebruik maken van het spoorvervoer, want treinen gaan het hele jaar door vanuit Moskou naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia en in de zomer rijden er extra treinen naar Varna en Burgas. Er zijn treinen naar Bulgarije en vanuit andere steden van Rusland. Je kunt met de auto naar Bulgarije komen (in Bulgarije zie je trouwens vaak auto’s met Russisch kenteken). In de dagen van de Sovjet-Unie was er ook maritieme communicatie, maar op dit moment is er niets van dat soort (jammer).
Bulgarije voor het leven
in Bulgarije is goed
In Bulgarije – goed
Er zijn Bulgaarse toeristen en Bulgarije om te leven. Dit zijn totaal verschillende landen – ze hebben alleen een gemeenschappelijke naam en geografische locatie. Als er veel informatie is over het toeristische Bulgarije, dan is er veel minder bekend over het leven in dit land.
Veel mensen zijn geïnteresseerd in het leven in Bulgarije: dit land is een leider onder staten waar inwoners van de Sovjet-Unie onroerend goed kopen. En dit is niet tevergeefs: inderdaad, men kan lang spreken over de voordelen van het wonen in Bulgarije ten opzichte van andere Europese (en niet alleen Europese) landen. Dat wil zeggen, er is zo’n combinatie dat enerzijds “Europa + de zee” en anderzijds “goedkoopheid + een goede houding tegenover de Russen” in geen enkel ander land worden gevonden. En er is ook een hele groep aanvullende factoren die het leven in Bulgarije nog comfortabeler maken. Natuurlijk is niet alles zo “chocolade”, en er zijn ook kleine gebreken, maar er zijn veel meer voordelen.

 


 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html