Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Hittestress dak voorkomen met goed onderhoud

Mei 2018 was een bijzonder stormachtige maand. Vooral in de tweede helft van de maand kondigde het KNMI regelmatig een code geel, oranje of rood af. Terecht, want de regen kwam vaak met bakken uit de hemel storten. Gelukkig zijn de daken in Nederland over het algemeen van goede kwaliteit en zaten de meeste mensen binnen veilig, warm en droog. Bij sommige panden leidde de zware regenval echter toch tot lekkages. In uitzonderlijke gevallen bezweek het dak zelfs onder het gewicht van de regen, wat veel schade kan opleveren aan het huis en de inrichting. Het zijn dit soort omstandigheden die de waarde van een goed (planmatig) dakonderhoud aantonen. Met de klimaatverandering worden dit soort omstandigheden ook nog eens steeds normaler. Het belang van goed dakonderhoud neemt dus toe.

Als de zon schijnt

Je moet het dak repareren als de zon schijnt, luidt een oud gezegde. En dat klopt. Want als het regent is het niet logisch om grote delen van het dak te ontmantelen om te vervangen. Maar er is nog iets: hittestress.

Door warmte zet materiaal uit. Ook uw dak. Dit kan op den duur leiden tot scheuren bij naden of bij plekken waar verschillende materialen samenkomen. Net als extreme regenval worden ook hittegolven steeds gebruikelijker. De hittestress neemt dus toe. Ook dit verhoogt het belang van planmatig dakonderhoud.

Roofing Service Nederland

Roofing Service Nederland is een landelijk werkende specialist op het gebied van planmatig dakonderhoud en dakbeheer. Ook biedt het bedrijf een 24/7 calamiteitenservice aan.  Roofing Service Nederland heeft professionele vakkrachten in dienst die zich regelmatig laten bijscholen in de nieuwste ontwikkelingen. Onze dakinspecteur komt graag bij u langs voor een dakinspectie. Op basis van deze inspectie stellen we samen een onderhoudsplan op. Urgente gebreken worden snel verholpen, kleinere gebreken zelfs op dezelfde dag.

Onze specialisten zullen het onderhoudsplan met plezier bij u uitvoeren. Daardoor bent u onder de pannen en zit u er warmpjes bij. Kennismaken met Roofing Service Nederland? Neem contact met ons op zodat wij u kunnen overtuigen van onze vakkundigheid.

https://www.tafels99.nl/