Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Vakkundig uw dakkapel laten afwerken

Een dakkapel is alleen van een goede kwaliteit wanneer de dakkapel met hoge kwaliteit materialen en vakkundig afgewerkt wordt. Dat geldt overigens niet alleen voor de  binnenkant, maar ook zeker voor de buitenkant. De afwerking van de buitenkant maakt de dakkapel namelijk waterdicht. Gebeurt dit niet op de juiste manier? Dan is een lekkage aan de dakkapel bijna onvermijdelijk. Bovendien zorgt een vakkundige afwerking voor een langere levensduur. Een dakkapel laten afwerken door een vakman is daarom altijd een beter idee dan zelf de dakkapel aftimmeren. Gelukkig hoeft dat niet veel te kosten. Zeker niet wanneer u kiest voor een vakman uit het netwerk van Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Tips voor het kiezen van de juiste dakkapel afwerking

Voordat u een dakkapel laat plaatsen kiest u het materiaal voor de buitenzijde. Kunststof is veruit het populairst. Vooral omdat kunststof onderhoudsvrij en goedkoop is. Daarbij is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een kunststof dakkapel met een houtlook te kiezen. Andere onderhoudsvrije mogelijkheden zijn polyester, zink en aluminium. Deze dakkapellen zijn ten opzicht tot hout of kunststof wel aanzienlijk duurder.

U kunt ook kiezen voor een houten afwerking van de buitenzijde. Een houten afwerking is veruit het goedkoopst. Houdt echter wel rekening met extra onderhoudskosten. Een houten dakkapel moet namelijk om de 5 jaar geschilderd worden. Bovendien bestaat de kans dat het hout na verloop van tijd gaat rotten.

Het is aan te raden om vooraf te besluiten of u ook zonwering wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld rolluiken of screens. De zonwering laten inbouwen is namelijk mooier dan achteraf zonwering laten plaatsen.

Tips voor de afwerking van de dakkapel binnenkant

De binnenkant van een dakkapel wordt eerst geïsoleerd waarna eventuele elektra leidingen aangelegd worden. Vervolgens wordt de binnenkant afgewerkt met gipsplaten. Om oneffenheden te voorkomen worden de gipsplaten meestal eerst gestuct en daarna netjes in de verf gezet. Omdat de dakkapel in een schuin dak geplaatst wordt kunt u bovendien voor opberghokken kiezen. Deze worden dan onder de vensterbanken geplaatst.

Vind een professionele vakman voor de afwerking van uw dakkapel

Wilt u uw dakkapel vakkundig laten afwerken door een handige vakman? Kijk dan op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Op die site vindt u namelijk een groot netwerk aan keurmerk dakkapel bedrijven die niet alleen dakkapellen plaatsen, maar ook vakkundig dakkapellen afwerken. Via de onderstaande link plaatst u gratis uw klus en ontvangt u offertes van dakkapel bedrijven bij u uit de buurt.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/dakkapel-offerte/