Aggiez.nl
Image default
Internet marketing

Hoe je Instagram-klanten aantrekt met een minimaal budget

best social media marketing books

Facebook heeft geweldige winkelmogelijkheden gecreëerd op Facebook en Instagram. Vroeger vroeg iedereen zich af hoe ze klanten van Instagram konden trekken en ze naar de website of Direct konden slepen. Interne integraties zijn ernstig beknot. Het is te hopen dat kleine bedrijven binnenkort veel zullen profiteren van de mogelijkheden van het platform van Mark Zuckerberg.

In dit artikel zullen we tips delen om nu en met een minimaal budget klanten van Instagram te trekken. Het is onwaarschijnlijk dat deze methoden werken voor de e-commerce-giganten, maar ze kunnen een grote boost geven aan een plaatselijke fitnessclub, een jong kledingmerk of een zelfgemaakte jamverkoper.

Hoe u begrijpt dat u al klanten kunt trekken

Stel je voor dat je net een pagina hebt geregistreerd of dat je maar heel weinig abonnees hebt. Misschien heb je de pagina lang geleden verlaten. Toen het nog in de mode was om alleen katten en eten op Instagram te plaatsen. Wat u moet doen om actief klanten aan te trekken, te adverteren, te promoten:

Stap 1. Verpak uw profiel

Je moet een avatar maken waaruit duidelijk is wat je doet, waar je pagina over gaat.

Ga naar een zakelijk account, waar statistieken zichtbaar zullen zijn en een mogelijkheid om te adverteren zal verschijnen.

Vul de beschrijving en alle contacten in. In de beschrijving heb je iets nodig dat een persoon zal haken, je onderscheidt van de concurrentie. Niet alleen “Kleding voor kinderen”, maar “Kleding voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Abonnees krijgen 15% korting op hun eerste bestelling. “

Stap 2. Creëer inhoud

Om iets te bestellen, heeft u niet alleen uw goederen in een hoeveelheid van 3 stuks nodig. Bereid op zijn minst basisinhoud voor – 12-15 berichten.

Vertel ons over uw bedrijf, merk en hoe u zich onderscheidt van uw concurrenten.

Laat zien hoe uw werk is geregeld: hoe u levert, wat u aanbiedt, onder welke voorwaarden u werkt.

Deel klantrecensies als je ze al hebt. Tag idealiter mensen op Instagram, zodat potentiële klanten die recensies vertrouwen.

Beantwoord de populaire vragen en bezwaren die naar voren komen: “Wat is de garantie?”, “En als de maat niet past?”, “Welk model moet ik kiezen als ik …”, enz.

Combineer inhoud op type: verkoop, entertainment, informatief, door gebruikers gegenereerd, enz.

Stap 3. Bereid een manager voor

Het is niet ongebruikelijk dat verkeer van bloggers naar de pagina gaat, er gerichte advertenties worden gelanceerd, vragen en verzoeken worden ontvangen, maar als reactie daarop is er stilte.

Beantwoord verzoeken zo snel mogelijk – in Direct, in de comments. Vaak schrijft iemand tegelijkertijd naar 3-5 bedrijven, en wie het eerst overtuigt, zal verkopen.

Bereid van tevoren de ontwikkeling van verschillende bezwaren en antwoorden op vragen voor. Zelfs als er in berichten over is geschreven, hoeft u niet “Zoek op de pagina” te zeggen. U moet een antwoord geven in de correspondentie en de post kan extra worden bijgevoegd als u details wilt.

Voorzie de manager van de nodige content: live foto’s, actuele prijzen en saldi. Om het ongemakkelijke “Nu zal ik verduidelijken wat we hebben en wat we niet hebben.”

Daarna kunt u doorgaan met actieve acties, zelfs met een minimum budget in de regio van $ 100 – $ 300 per maand.

De belangrijkste prestatie van Instagram in 2020 is de bijna volledige eliminatie van spambenaderingen bij promotie. Tegenwoordig werken massaal volgen en massaal leuk vinden niet, en nieuwe spam in antwoorden op Verhalen – 99% van de mensen veroorzaakt woede, niet de wens om een ​​merkpagina te bestuderen. Van de relevante tools om vandaag abonnees aan te trekken, zijn er:

  • gerichte reclame;
  • werken met influencers;
  • praktische grappen;
  • marathons;
  • commentaar geven.

Laten we eens nader bekijken hoe we in deze richting kunnen werken en klanten van Instagram kunnen aantrekken in de context van lage budgetten.

Gerichte reclame

Je kunt de interne knop Promoten onder Instagram-berichten gebruiken om mensen te betrekken of zelfs om sollicitaties te krijgen. Maar het is veel efficiënter om advertenties weer te geven via Advertentiebeheer op Facebook.

Ga naar het advertentieaccount of maak er een aan.

Klik op “Maken” en volg de instructies voor het opzetten van advertentiecampagnes.

Het is optimaal om de doelen “Verkeer”, “Berichten” of “Leadgeneratie” te kiezen.

Als u een website of een online winkel heeft, kunt u een campagne starten met als doel “Conversie”.

Kies de doelgroep waaraan u uw advertentie wilt laten zien: locatie, leeftijd, geslacht, interesses. Kies de beste opties voor uw doelgroep en test verschillende opties. Hoe nauwkeuriger u uw interesses kiest, hoe groter de kans dat u de juiste mensen raakt.

Stel de advertentieperiode en het budget in. Bijvoorbeeld $ 2 per dag voor een week. Bereid de reclamecampagne zelf voor. Voor een banner is het optimaal om een ​​afbeelding te gebruiken met een resolutie van 1080 × 1080 pixels. Bovendien is het de moeite waard om een ​​optie te maken voor Verhalen – 1080 × 1920 pixels.

U kunt drie advertenties tegelijk maken met verschillende advertenties, advertenties. Bijvoorbeeld om nauwkeuriger verschillende mensen te raken die uw product of dienst nodig hebben. Het is een vrij normale optie wanneer de klik op een advertentie $ 0,01 – $ 0,05 kost. Voor $ 2 per dag is dat 40-200 klikken voor uw doelgroep. 1200-6000 mensen per maand.

Werken met influencers

Influencers en bloggers gaan niet per se over mensen met een miljoen abonnees en torenhoge advertentiekosten. Kijk naar kleine accounts en naar degenen die door ruilhandel werken.

Bied lokale influencers aan om te ruilen – dien uw product in ter beoordeling voor een eerlijke aanbeveling of verleen een dienst.

Zoek aanstormende influencers die voor weinig geld willen adverteren. Het is heel goed mogelijk om mensen met een publiek te vinden die $ 25- $ 50 vragen voor advertenties.

Bewaar berichten waarin bloggers en gebruikers u vermelden. Dit kan dienen als aanvullend sociaal bewijs voor nieuwe klanten.

Laten we promotiecodes geven. Wijs de blogger bijvoorbeeld een persoonlijke promotiecode toe met zijn voor- / achternaam, die altijd zal werken. De blogger krijgt meerwaarde voor zijn publiek, je krijgt regelmatig merkvermeldingen en verkopen.

Kijk naar je publiek. Het is mogelijk dat uw klanten mensen zijn die op grond van hun werk 1000-10.000 abonnees hebben. Nodig ze uit om persoonlijk merkambassadeurs te worden, geef bonussen en geschenken in ruil voor hun aanbevelingen.

Praktische grappen

De ouderwetse manier om mensen aan te trekken en te plezieren, is door ze de kans te geven iets van waarde gratis te krijgen.

Organiseer een loterij onder abonnees. Maak een abonnement op een pagina, een like, een opmerking gemarkeerd met 1-2 vrienden als voorwaarden. Als alternatief, in plaats van opmerkingen of samen met hen – vermeld de pagina in Verhalen. Bovendien is er nu een sticker “Zakelijke ondersteuning”.

Speel uw product of dienst om mensen te vermijden die er niets om geven. De iPhone is een geweldig cadeau, maar als je zelfgemaakte jam verkoopt, kunnen er veel ongepaste mensen naar je toe komen.

Bovendien kunt u een tekening op een andere pagina ordenen. Zoek een partner – Een ander merk of blogger die u sponsort. Bijvoorbeeld: een blogger houdt een wedstrijd, hij moet zich erop abonneren en aan jou, en cadeaus van jouw merk.

Marathons

Om de een of andere reden denken veel mensen dat de marathon alleen op het gebied van informatiezaken wordt georganiseerd. Niets weerhoudt een banketbakker ervan om thuis een marathon te doen van eenvoudige snoepjes maken of een make-upwinkel voor zichzelf te maken.

Denk na over een onderwerp dat interessant is voor uw potentiële klanten, en waarin u uw aanbod, service, product kunt laten zien.

Het is raadzaam om alles zo native mogelijk te doen. Een make-upmarathon die gebruik maakt van de producten en accessoires die je verkoopt. Je toont hun kwaliteit aan en verwijdert het bezwaar.

Het loont bijvoorbeeld de moeite om gratis een marathon te lopen in ruil voor een abonnement en vermelding in Stories. Aan het einde van de marathon kun je prijzen en kortingen geven op je producten.

Je kunt een marathon combineren met gerichte reclame en samenwerking met een blogger, en op het einde ook een rally. Zelfs met een budget van $ 150 – $ 200 kan het goed werk leveren.

Reageren

In het geval van het promoten van persoonlijke accounts en in sommige commerciële niches, kan commentaar goed werken. Je gaat naar de pagina’s van populaire bloggers en persoonlijkheden, geeft commentaar op posts, gaat de dialoog aan met andere commentatoren.

Interessante antwoorden, gedachten kunnen andere gebruikers interesseren. Ze gaan naar je profiel, vooral als je een pakkende avatar en een vriendelijke accountnaam hebt.

Om effect te hebben, moet u natuurlijk pagina’s selecteren die mogelijk uw potentiële klanten onder de abonnees hebben. Het is gemakkelijk als u een bulkproduct heeft: kleding, accessoires, op maat gemaakte taarten. Moeilijker is het als u juridische bijstand verleent aan een bedrijf of huisjes op maat bouwt.

Bonustip: tag bloggers en een groot publiek in uw verhalen. Dit geldt vooral voor het promoten van een persoon, een expert en diensten. Het merk moet natuurlijk relevant zijn. Geen foto van een kat, maar hoe je het boek van deze persoon leest, of hoe je bent geïnspireerd door zijn post, etc. Vaak zijn mensen bereid om in Verhalen opnieuw te posten omdat ze het compliment leuk vinden of trots zijn op je resultaat.

Wat moet je hieruit kiezen?! Begin met gerichte advertenties om systematisch verkeer naar uw account of winkel te krijgen. Het wereldwijde doel is om met al deze tools te werken, en onthoud dat je klanten van Instagram moet aantrekken en geen likes of volgers moet krijgen.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram strategy marketing book

https://marketingbook.shop/