Aggiez.nl
Image default
Dienstverlening

Huis kopen in en om Harderwijk

De huizenmarkt in Nederland blijft onverminderd overspannen. Als je een ander huis wilt kopen, zul je bovenop het aanbod moeten zitten. Tevens moet je in staat en bereid zijn om, zeker in de randstad, flink boven de vraagprijs te bieden. Als klap op de vuurpijl moet je ook nog eens heel snel beslissen. Makelaars stellen steeds vaker een limiet aan het aantal bezichtigingen. Ook zien we dat het systeem waarbij alle potentiële kopers een bod mogen doen en de kopers kunnen kiezen uit deze biedingen, veel meer gebruikt wordt dan een aantal jaren geleden. Hoe kun je je slag slaan als je een huis wilt kopen in de regio Harderwijk?

 

Een huis kopen blijft een lastige opgave

Onroerend goed, met name woonhuizen en appartementen, zijn schaars in de regio Harderwijk. Het komt veel voor dat een huis al verkocht is op het moment dat het op Funda gepubliceerd wordt. Meestal staat er dan meteen dat het huis onder bod is. Zo vis je steeds achter het net. Hoe kun je nu aan de goede kant van de markt terecht komen? Wie kan je helpen om, zoals dat heet, voor de markt uit te werken? Je kunt natuurlijk lukraak briefjes in de bus gooien bij de huizen in Harderwijk die je op het oog hebt. De kans op succes is met deze methode helaas erg klein. Je kunt beter denken: “Huis kopen Harderwijk, ik ga in zee met een aankoopmakelaar”.

 

Huis kopen Harderwijk met een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar vergroot de kans op succes op de woningmarkt aanzienlijk. Uiteraard betaal je provisie aan de makelaar. Je kunt het beste kiezen voor een makelaar die no cure no pay hanteert. Je betaalt dan alleen de provisie als je via de aankoopmakelaar een huis gekocht hebt. Welke huizen komen binnenkort in de verkoop, wat is de history van het pand, wat zijn de voor- en nadelen van de locatie? Deze vragen komen als snel om de hoek in het proces van een huis kopen in Harderwijk. Het is ook aan te bevelen om een aankoopmakelaar uit de regio Harderwijk te kiezen. Een regionale makelaar is als geen ander op de hoogte van de markt.