Aggiez.nl
Image default
Mode en Kleding

Kinderschoenen voor jongens in de zomer

De zomer staat weer voor de deur en de eerste warme dagen hebben we er al weer op zitten. Als volwassenen vinden we het dan heerlijk om lekker luchtig schoeisel aan te hebben. De geldt natuurlijk ook voor kinderen. Als het buiten echt warm is wil je ze geen dichte schoenen met sokken aandoen. Daarom is het verstandig om kindersandalen te kopen. In dit bericht vertel ik jou waar je op moet letten.

Als jouw kind nog niet kan lopen

Als jouw kind nog niet kan lopen dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat voor een kindersandalen je koopt. Omdat ze nog niet lopen maakt de vorm allemaal niet zo heel veel uit. Een stevige zool is daarom ook nog niet nodig. Kan jouw kindje nog niet lopen en zijn ze meer voor de sier? Dan zal ik er niet teveel geld aan uitgeven. Tegen de tijd dat jouw kleine kan lopen past hij deze sandalen waarschijnlijk al niet meer.

Jongen

Als jou klein al wel kan lopen

Als jouw kleine al wel zelfstandig kan lopen dan moet je wel zorgen voor fatsoenlijk schoeisel. Ook al kan hij zelfstandig lopen, dit zal lang niet altijd nog goed gaan. Regelmatig vallen en tegen dingen aanstoten hoort er allemaal bij. Daarom vind je hieronder een overzicht welke dingen belangrijk zijn als je een keuze maakt voor kindersandalen:

Goed opgebouwde hiel: Zorg ervoor dat de sandaal een goed opgebouwde hiel heeft. Hierdoor zal de hele oppervlakte van de voet de zool raken en staat jouw kleine zo stevig mogelijk.

Zorg voor dichte tenen: Kleine kinderen zullen regelmatig met hun voeten ergens tegenaan stoten. Daarom is het verstandig om kindersandalen te kiezen met dichte tenen. Hierdoor worden de kleine teentjes beschermd als ze ergens tegenaan stoten.

Kies voor leer: Leer heeft de natuurlijke eigenschap dat het goed ademend is. Hierdoor kan de warme lucht van de voetjes van jouw kleine veel beter weg. Zo blijven de voetjes lekker koel tijdens het warme weer.

Kies voor een goede pasvorm: Pasvorm is heel belangrijk bij deze kleine voetjes. De kindersandalen mogen dus niet te lang zijn maar ook niet te breed. Een goede pasvorm zorgt voor de beste stevigheid voor jouw kleine.

Anti slip zool: Kies bij kindersandalen niet voor sandalen met een gladde zool. Deze kleine sandaaltjes zijn ook te krijgen met zolen die iets een anti slip eigenschap hebben. Dit voorkomt dat jouw kleine op gladde oppervlakken snel uitglijdt.

Geen één sandaal voldoet helemaal

Natuurlijk zal geen één sandaal helemaal 100% voldoen aan deze eisen. Daarom moet je een compromis zien te sluiten. Jij kent jouw kindje het beste. Bepaal als ouder zijnde wat je het belangrijkste vindt en kies deze sandaal. Dan kan jouw kleine lekker rondlopen in de achtertuin tijdens de zomer en bied jij hem de beste bescherming. Een aanrader is om kindersandalen uit te kiezen bij Shoesme. Dit is een kinderschoenen aanbieder met een grote collectie en met een kwalitatief goed aanbod.