Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Ondersteuning bij abortus

Ben je niet gepland zwanger geworden en overweeg je abortus plegen? Bloemenhove geeft je graag informatie. Als de beslissing eenmaal vaststaat, kunnen onze medewerkers je op professionele wijze bijstaan. Wat belangrijk is om nu alvast te weten, is dat er een wettelijk vastgestelde bedenktijd bestaat van vijf dagen. Deze periode gaat in zodra je met je arts hebt gesproken over een mogelijke abortus. De daadwerkelijke behandeling kan vanaf dag zes plaatsvinden.

Betrouwbare kliniek

Bloemenhove is een officieel erkende kliniek voor hulp bij ongewenste zwangerschappen. Dat is de reden dat onze artsen je zullen vragen een verwijsbrief van de huisarts of gynaecoloog mee te nemen. Ga je liever niet naar je eigen arts? Dan kun je ook bij een van onze artsen terecht. Deze regel geldt voor meisjes en vrouwen die zestien dagen of langer over tijd zijn. Ben je tot zestien dagen over tijd, dan is een verwijsbrief niet nodig. Voor meisjes van 15 jaar of jonger is toestemming van de ouders nodig.

Tot 22 weken zwangerschap

Bloemenhove is een abortuskliniek. Wij bieden specialistische hulp bij een niet gewenste zwangerschap tot 22 weken. In principe zijn er drie opties als je in verwachting bent. Is het een gewenste zwangerschap dan kom je via de huisarts terecht bij een verloskundige. Had je er niet op gerekend zwanger te raken? Dan kun je er alsnog voor kiezen het kindje wel te krijgen en een adoptie-traject in te gaan. De derde mogelijkheid is te besluiten geen kind te krijgen en de zwangerschap af te breken. In dat laatste geval kan Bloemenhove je bijstaan. Zodra jij je meldt, is er een team dokters en verpleegkundigen dat je begeleidt.

Voor alle duidelijkheid melden we dat we als kliniek in het bezit zijn van de verplichte vergunning voor abortussen. Bloemenhove is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Een eerste afspraak maken kan door te bellen met +31 (0)23 528 98 90. Alle behandelingen vinden doordeweeks en overdag plaats, van dinsdag tot en met vrijdag.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home