Aggiez.nl
Image default
Huishoudelijk

Raamfolie als algemene term voor tal van nuttige eigenschappen

Raamfolie kennen we allemaal als een soort vlies dat tegen het raam wordt geplakt. Dat houdt pottenkijkers tegen en daarom wordt het vaak als goedkope raambedekking gebruikt. Maar daarmee doe je dit innovatieve materiaal te kort. Zeker de afgelopen jaren zijn de toepassingsmogelijkheden en de kwaliteit van verschillende soorten raamfolie enorm toegenomen. Daarom nemen we hier een aantal van de meest nuttige met je door.

Raamfolie voor het tegenhouden van schadelijke uv-straling

Hoewel licht in huis over het algemeen positief is en gezond voor lichaam en ziel, brengt teveel zon in je huis of bedrijfspand weer zijn eigen problemen met zich mee. Het kan snel opwarmen in huis en uv-straling kan je inboedel vaal maken of anderzijds beschadigen. Met speciale uv-werende folie voorkom je dat het grootste deel van de uv-straling door de ruit heen kan dringen. Uv-werende folie is meestal géén privacy folie aangezien het doorzichtig is.

Verschil met zonwerende raamfolie

Het grootste verschil in werking is dat zonwerende folie vaak wel uv-straling deels blokkeert maar andersom hoeft uv-werende folie geen zonlicht tegen te houden. Zo gebruiken winkels bij etalages bijvoorbeeld graag uv-werende folie zodat de etalage niet verkleurt maar wel zichtbaar blijft. Verduisteringsfolie is dan weer een goed voorbeeld van zonwerende raamfolie. Het ondoorzichtige folie blokkeert vrijwel alle zonlicht. Dat het daarnaast tot wel 85% van de uv-straling blokkeert is helemaal mooi meegenomen! Je ziet deze folie vaak gebruikt worden bij opslagruimtes.

Raamfolie voor het creëren van meer natuurlijk licht in huis

Met raamfolie kun je op een eenvoudige manier meer natuurlijk licht in huis krijgen. dankzij het ondoorzichtige materiaal heb je geen last van ongewenste blikken maar kun je bijvoorbeeld wel de gordijnen de hele dag open laten. Wil je meer natuurlijk licht in huis en vind je het belangrijk dat je raamfolie er netjes uitziet? Kies dan voor de zelfklevende textiel Squid raamfolie.

Bij kantoren wordt er vaak gebruik gemaakt van one way vision folie zodat het personeel wel naar buiten kan kijken maar tegelijkertijd hun privacy wordt gewaarborgd omdat mensen op straat niet naar binnen kunnen kijken.