Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Rug kraken als oplossing voor vele pijnklachten

Rug kraken voor uw gezondheid!

Rug kraken bij een chiropractor kan de oplossing bieden voor veel chronische pijnklachten. Tijdens een chiropractie-behandeling wordt uw wervelkolom rechtgezet met behulp van handmatige manipulatie. De theorie hierachter is dat de oorsprong van allerlei ziekten en pijn in de ruggengraat gezocht kan worden. Het centraal zenuwstelsel bevindt zich namelijk in uw wervelkolom en wanneer u hier een functiestoornis (zenuwknelling) heeft, dan heeft dit ook een negatieve invloed op de rest van uw lichaam. Een chiropractor helpt uw wervelkolom weer in een correcte positie te zetten, waardoor uw zenuwstelsel weer optimaal kan functioneren. Uw lichaam kan dan weer uit zichzelf herstellen en uw klachten zullen daarmee ook verdwijnen.

Met welke klachten kunt u terecht bij een chiropractor?

Rugpijn die is ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding, hernia of sportblessure kan behandeld worden door chiropractie. Ook een muisarm of tennisarm kunnen verholpen worden. Verder hebben veel mensen met migraine, nekklachten, hielspoor, whiplash of andere klachten aan de wervelkolom of gewrichten baat bij rug kraken. 

Rug kraken: ook iets voor u?

Als u ook last heeft van chronische pijn, dan kan het nooit kwaad om te informeren bij een chiropractor om te kijken of deze behandeling geschikt is voor u! De chiropractor zal eerst een aantal vragen over uw gezondheidsklachten stellen en tevens naar uw medische geschiedenis vragen. Op basis van deze informatie kan de chiropractor gericht fysiek onderzoek doen om erachter te komen wat de precieze oorzaken van uw klachten zijn en dus kijken of chriropractie de juiste behandeling voor u is. U ondergaat onder andere orthopedische en neurologische testen zodat er kan worden bepaald of uw klachten kunnen worden verholpen door uw rug te kraken. Is rug kraken inderdaad de oplossing, dan wordt er een behandelplan opgesteld. Tevens krijgt u meteen advies over beweging en voeding en welke zaken u beter wel en niet kunt doen tijdens de behandeling. En mocht u er na een consult achterkomen dat chiropractie niet de juiste oplossing voor uw klachten is, dan wordt u altijd doorverwezen naar de juiste professional.