Aggiez.nl
Image default
Dienstverlening

traineeship gemeente

Veel starters hebben moeite met het vinden van een vaste baan direct na de studie. Jonge hoogopgeleiden zoeken vaak ontzettend lang naar een geschikte functie of settelen uiteindelijk voor een baan onder hun niveau. Dit is niet alleen een verspilling van tijd, maar ook een verspilling van kunde. Start uw carrière gelijk na de studie en start deze direct op niveau. Dit kan dankzij een traineeship bij de gemeente. Lees gauw verder wat u kunt verwachten van deze traineeship, voor wie deze geschikt is en hoe u kunt beginnen.

 

Een traineeship gemeente voor jonge HBO en WO afgestudeerden

Hebt u uw studie op het HBO of WO succesvol afgerond en bent u op zoek naar werk? Dan kunt u gelijk bij een gemeente instelling aan de slag. Dit kan namelijk via een traineeship gemeente. Dit is er speciaal voor jonge starters op de arbeidsmarkt. Welke studies passen er bij deze traineeships? De keuze is enorm. Het werk is namelijk bijzonder afwisselend bij de gemeente en er zijn veel verschillende specialismen nodig. Kijk dus online bij NewPublic of uw studieachtergrond in aanmerking kan komen voor een traineeship.

 

Wat houd het precies in?

Een traineeship is een betaalde aanstelling. Toch is het anders dan een stagiaire plek. Als trainee vult u direct een functie in de gemeente op niveau. Heeft een een achtergrond in Communicatie? Dan kunt u gelijk als Communicatie medewerker aan de slag als trainee. U valt niet gelijk in het diepe, want naast deze praktische aanstelling, volgt u tijdens de traineeship ook theoretische cursussen. Deze zorgen voor en brede kennis van het werk bij de gemeente.

Na de traineeship

De traineeship gemeente duur twee jaar. Tijdens dit traject wordt u helemaal voorbereid op een vaste aanstelling. U kunt dan na het beëindigen van de traineeship ook een vaste aanstelling verwachten bij de gemeente. Natuurlijk kunt u ook aan de slag bij een gemeente in een andere provincie of kunt u ervoor kiezen om toch een andere richting op te slaan. Een traineeship gemeente staat altijd goed op het CV en is daardoor altijd een aanwinst, of u nu besluit om bij de gemeente te gaan werken of niet.

Wilt u ook gelijk starten met uw carrière na uw opleiding aan de hogeschool of de universiteit? Meldt u dan aan voor een traineeship bij een gemeente bij u in de buurt. Je kunt op newpublic.nl zien of u in aanmerking komt voor een traineeship en waar u kunt starten. U kunt zich online aanmelden door het contactformulier in te vullen.