Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Waar is raapwerk toepasselijk voor als stukadoor in leiden?

Waar is raapwerk toepasselijk voor als stukadoor in leiden?

Raapwerk is een van de technieken die een stukadoor uitvoert. Het is een stucwerk waar gebruik van wordt gemaakt bij wat meer grovere ondergronden. Voorbeelden hiervan zijn gemetselde muren en plafonds. Door gebruik te maken van deze techniek, zullen die ondergronden strak en vlak worden. Het doel van raapwerk is dus ook het egaliseren van het betreffende oppervlak. Hoe dit wordt gedaan? Door water, kalk en zand bij elkaar te voegen ontstaat een mengsel dat lijkt op gips. Deze laag zal dan boven op het oppervlak komen. Bij Stukadoor Leiden wordt deze techniek ook verricht, dus mocht je hier interesse in hebben, dan zou ik daar zeker een kijkje nemen.

Waarom goed raapwerk belangrijk is

Er wordt van raapwerk gesproken als er sprake is van een wat dikkere laag dan normaal. Deze laag is dan ongeveer zo’n 5 tot 7 millimeter dik. Zoals al eerder is vermeld, is het doel van raapwerk het glad maken van het oppervlak, maar het moet ook als een beschermende laag dienen. Vandaar dat het dus een dikkere laag mengsel nodig heeft. Verder is raapwerk ook een goede techniek om bijvoorbeeld een scheve muur weer recht te maken. Door de dikke laag zal het allemaal weer gelijk worden en de bescherming bieden om scheefheid in de toekomst te voorkomen.

Kies altijd voor een professional

Het is niet altijd even handig om er zelf voor te kiezen het stucwerk zelf te gaan doen, ook al ben je iemand die houdt van klussen, wordt het zeer afgeraden. Zodra je één verkeerde beweging maakt of gebruik maakt van een onjuiste verhouding voor het mengsel, ben je nog verder van huis. Daarom is het dus altijd handig om een professional in te schakelen, zo weet je bijna zeker dat het niet fout kan gaan. De stukadoor zal dan ook stap voor stap met jou nalopen hoe het proces in zijn werk zal gaan, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken.

https://www.stukadoorsbedrijfhoog.nl/stukadoor-leiden