Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en massagetherapie?

Fysiotherapie en massagetherapie zijn beide praktijken die door professionals worden gebruikt om iemands welzijn en lichaamsconditie te verbeteren. Fysiotherapie is een medisch beroep dat wordt toegepast door geregistreerde fysiotherapeuten die zorg verlenen aan personen met lichamelijke verwondingen en pijnen, waaronder therapeutische oefeningen en manuele technieken. Aan de andere kant is massagetherapie een alternatieve geneeswijze die bestaat uit gestructureerde bewegingen die worden gebruikt om spieren en ligamenten te manipuleren.

Fysiotherapie

Fysiotherapeuten creëren op maat gemaakte, geïndividualiseerde programma’s voor elke cliënt, om om beweging en functie van het lichaam te herstellen. Leeftijd, ziektes en verwondingen zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat het lichaam beperkt kan bewegen. Als gevolg hiervan worden verschillende behandelingen uitgevoerd om iemands welzijn te herstellen, zoals therapeutische oefeningen, modaliteiten, manuele therapietechnieken, maar ook functionele training. Bovendien hebben fysiotherapeuten zoals het team van CBTfysio zich ook gespecialiseerd in bekkenbodemrevalidatie, orthesen/bracing op maat, myofasciale release, acupunctuur, enz.

De voordelen van fysiotherapie

Het helpt mensen met rug- of nekletsel , artritis, multiple sclerose, verstuikingen en breuken, evenals elk ander lichamelijk letsel gerelateerd aan sport of werk. De fysiotherapeut ontwikkelt ook programma’s om de functie en beperkte beweging te herstellen, voorkomt verlies van mobiliteit voordat het zelfs maar optreedt, vermindert lichaamspijn en voorkomt eventuele handicaps.

Massage Therapie

Massagetherapie is een techniek die wordt gebruikt door gecertificeerde beoefenaars en omvat technieken voor het bewegen van spieren en zachte weefsels van het lichaam. Massagetherapietechnieken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wrijving, kneden, glijden, percussie, vibratie, compressie en passief of actief rekken binnen het normale anatomische bewegingsbereik. De meest voorkomende vormen van massage die door massagetherapeuten worden toegepast, zijn Zweedse massage, diepe weefselmassage en triggerpointtherapie.

De voordelen van massagetherapie

Massagetherapie kan een breed scala aan behandelingen behandelen. van aandoeningen, maar zal vooral helpen bij het verlichten van spierstijfheid en het verminderen van spierspasmen. Bovendien zal dit soort therapie ook de immuniteit verhogen, de bloeddruk normaliseren, de bloedcirculatie verbeteren, het ongemak tijdens de zwangerschap verlichten, evenals de atletische prestaties verbeteren en helpen herstellen van intensieve trainingssessies. Massage is ook nuttig voor het beheersen van angst en depressie.

 

https://cbtfysio.nl