Aggiez.nl
Image default
Sport

Wat zit er allemaal in pre-workout?

Je hoort steeds meer over de pre workout. Bijna iedereen neemt wel eens een scoop voor zijn of haar training. Maar wat is een pre workout? Waarom en wanneer gebruik je dit? En werkt het überhaupt wel? Het is belangrijk om jezelf eerst goed in te lezen omtrent het gebruik van een pre workout. In dit artikel zullen wij je alles toelichten. 

Wat is een pre workout?

Een pre workout is een supplement dat de prestaties in de gym kunnen verbeteren. Het geeft namelijk meer energie tijdens je training. Zo kan je langer, zwaarder en harder trainen. Ook heb je een betere focus. Door het nemen van een pre workout krijg je ook meer zin om naar de sportschool te gaan. 

Je vindt een pre workout vaak in poedervorm. Dit meng je met een beetje water en schudt je goed door elkaar. Mocht je hier minder fan van zijn, bestaat er ook pre workout in een capsule of tablet. Ik ben hier alleen zelf minder fan van. 

Wat zit er in een pre workout?

De ingrediënten in een pre workout zijn speciaal geselecteerd om te helpen bij je workout. Op deze manier kan je uit iedere training het maximale halen door middel van een scoop. Bijna iedere pre workout bevat de volgende ingrediënten:

  • Cafeïne: dit vind je ook in een bakje koffie. Je wordt hier energiek van en de focus is een stuk beter. 

  • Taurine: dit zit ook in Red bull. Hierdoor heb je een stuk meer kracht en het verbetert je uithoudingsvermogen. 

  • De aminozuren arginine, beta-alanine, tyrosine en nog een paar. Deze zorgen voor de extra pomp gedurende je training. Ook helpt het bij een minder snelle verzuring, het geven van meer energie en een beter spierherstel. 

Welke pre workout is dan goed?

Tussen de vele pre workouts is het lastig kiezen welke pre workout nou iets voor jou is. Een dosering kan per pre workout erg verschillen. De pre workout van Sterrenstof is hierin de meest toegankelijke. Dit is namelijk een niet extreem gedoseerde pre workout. Hierdoor is hij geschikt voor iedere sporter. Ook is de kwaliteit van het product erg hoog gecombineerd met een heerlijke smaak. 

Neem gerust een kijkje op de site van Sterrenstof. Buiten de pre workout bieden ze nog veel meer supplementen aan die jou kunnen helpen bij het behalen van je sportieve doelen.