Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

5 tips om muggenoverlast in de tuin te verminderen

 

Muggenoverlast in de tuin is een van de meest zenuwslopende en irritante problemen aan de zomer. De muggen prikken je en heel je arm helemaal vol van de muggenbulten. Dit is dan ook een van de redenen waarom mensen niet meer zo graag buiten gaan zitten tijdens het dineren en dat is jammer, iedereen moet namelijk zonder ook maar enige vorm van irritatie in zijn of haar tuin kunnen zitten zonder dat je helemaal onder de bulten zit. Gelukkig kun je zelf ook muggenoverlast in de tuin bestrijden, we hebben voor jou hier vijf tips op een rijtje gezet.

Muggenstokjes (geur)

Het eerste wat je kunt doen is van die muggenstokjes halen, deze zijn gemaakt van de stof citronella en je moet ze in de grond steken. Vervolgens steek je ze aan met een vlammetje, door de stof die er in zit komt er een citroen lucht vanaf. De mug kan hier niet tegen en zal de tuin dan ook echt verlaten. Zo kun je jezelf ook insmeren met dit spul, zo zul je minder snel aantrekkelijk ruiken voor de mug.

Zet een muggenlamp in

De andere optie is dat je een muggenlamp voor buiten aanschaft. Deze lampen kun je gewoon ophangen, je hoeft er voor de rest niets voor te doen. De muggenlamp is een van de meest voor de hand liggende manieren hoe je van die muggen af kan komen. Er zijn een hele hoop soorten lampen op de markt maar een van de beste is toch wel de Cyclone anti muggen lamp. Deze zorgt er namelijk voor dat alle voordelen van andere lampen eigenlijk in een apparaat gecombineerd zijn. Ook heeft deze lamp een handig soort opvangbakje wat je zonder problemen leeg kunt kiepen, zo kun je de lamp lang gebruiken zonder dat je hem hoeft weg te gooien.

Dagelijkse bezigheden

Er zijn ook een paar tips die je kunt volgen, deze hebben niks te maken met spullen maar meer met je dagelijks bezigheden op een dag. Het dan ook als derde tip handig om te gaan douchen voordat je gaat slapen. Zo spoel je al het zweet even af en hierdoor krijg je minder snel een mug die je zal prikken. Muggen komen namelijk nogal snel af op de geur van zweet, douchen is dan ook geen overbodige luxe. De vierde tip is dat je niet te veel parfum op moet sprayen in de zomer. Parfum is erg zoet. Als je dus veel geprikt wordt door de mug dan is er een kans dat dit komt doordat je te zoet ruikt. Als laatste tip geven we je mee om je tuin een beetje schoon te houden, muggen komen nu eenmaal op etensresten af. Doe dit en je kunt prima de muggen bestrijden om muggenoverlast in de tuin te verhelpen.

En tot slot

Muggen zijn dus nare beestjes die voor aardig wat overlast kunnen zorgen. Als je er niets aan doet dan zul je alleen maar meer last krijgen in de tuin, vandaar dat je het beste een van de bovenstaande tips kunt volgen en dingen kunt kopen om er van af te komen. Zo ben je er zo vanaf zonder dat je heel veel geld neer hoeft te leggen. Van al die keuzes is de lamp toch wel echt het beste, deze is alleen ook het duurst.