Aggiez.nl
Image default
Vakantie

Costa Brava: Ook voor jou een leuke bestemming

De Costa Brava is al decennia een zeer geliefde vakantiebestemming.  De Costa Brava begint vlak voorbij de Franse grens en beslaat een groot deel van de noordoostelijke kust van Spanje. Tot de opkomst van het massatoerisme leefde de regio vooral van de visserij en de landbouw. Bekende bestemmingen zijn Blanes, Lloret de Mar en Platja d’Aro. Deze namen staan voor veel mensen gelijk aan hotels, drank en wilde feesten. Maar de Costa Brava is zoveel meer dan een plek waar jongeren zich helemaal laten gaan. Glamping Costa Brava biedt dan ook een ideale vakantiegelegenheid.

Stranden

Ook gezinnen vermaken zich prima op het strand. Het heerlijke klimaat, samen met de uitgestrekte stranden staan voor een heerlijke dag aan het water. Vooral in het zuidelijke deel van de Costa Brava zijn de stranden soms barstensvol. Zoek je wat meer rust, dan moet je het noorden van de Costa Brava hebben. Hier vind je veel, vaak verscholen, kleinere strandjes.

Cultuur, natuur en stadjes

Ondanks de reputatie, raakt de Costa Brava ook steeds geliefder bij mensen die niets met wilde feesten of strandliggen hebben. Steeds meer mensen ontdekken de culturele en natuurlijke kant van de regio. De natuur doet de naam eer aan. Costa Brava betekent ruige kust, dus als je van ruige rotsen houdt met spectaculaire brandingen dan zit je hier goed. Er zijn diverse natuurparken waar je allerlei vreemde vogels kunt spotten. Ook de vele kleine stadjes (vooral de nog niet ontdekte) zijn heerlijk om doorheen te wandelen. Bijvoorbeeld Púbol, waar je het kasteel vindt dat Salvador Dalí als cadeautje voor zijn vrouw had gekocht.

Lekker eten

Een hele dag strand-zitten maakt hongerig. Goede zaak dus dat je in dit deel van Spanje prima kunt eten. Tapas in Spanje is veel lekkerder (en vaak goedkoper) dan in Nederland. Probeer ze allemaal uit en vergeet vooral de sardientjes niet.

Stedentrip

Als je toch in de buurt bent, maak dan ook een dagtripje naar Barcelona om de (soms bizarre) architectuur van Gaudí met eigen ogen te aanschouwen. Flaneer over Las Ramblas en sluit de dag af met een Sangriá alvorens je weer terugkeert naar je accommodatie.

Avontuurlijk kamperen met glamping Costa Brava

Die accommodatie kan natuurlijk een van de vele hotels zijn. Met de komst van het massatoerisme zijn ook de grote betonnen hotels als paddenstoelen uit de grond geschoten. Maar als je liever iets bijzonders meemaakt, dan kun je bij Glamping.nl terecht voor écht bijzondere locaties.  Wat te denken van een bedoeïenentent, of een zigeunerwagen? Uiteraard heb je hier een prima bed, ruimte om te koken, privé sanitair en wifi. En ook het weer en uitzicht zijn in de prijs inbegrepen!

https://glampings.nl/spanje/costa-brava