Aggiez.nl
Image default
Toerisme

Belgie. Interessante feiten

wandelroutes mooiste

Het bleek dat België biljartballen produceert. Ongeveer 80% van alle bestaande biljarttafels is uitgerust met Belgische ballen. Ondanks zijn kleine territoriale omvang is België een grote exporteur en staat het op de 13e plaats van de wereld!

België is een uniek land! Bovendien volgens meerdere criteria tegelijk. Ondanks het feit dat België een relatief kleine staat is, heeft het een vrij complexe en ingewikkelde territoriale structuur en omvat het een verbazingwekkende geografische, klimatologische, taalkundige en culturele diversiteit.

In België is alles altijd verdeeld. Het koninkrijk zelf is verdeeld in Vlaanderen en Wallonië (en nog meer kleinigheden). Vlaanderen is opgedeeld in oost en west. Het land is verdeeld in bergen (het hoogste punt is 694m), vlaktes, en er is ook een Noordzeekust. Talen – in het Frans en Nederlands (en een beetje Duits).

Als je de details van de territoriale structuur van België bestudeert, kun je de namen van regio’s tegenkomen als Laag België, Midden en Hoog. Deze verdeling is ontstaan ​​als gevolg van de opdeling van de staat in drie geografische zones. De eerste is kust, hij stijgt niet meer dan 100 m boven zeeniveau, de tweede – met 200 m en de derde – kan een hoogte van 500 m bereiken.

Ook België is een land van uitvinders. Het vond de saxofoon uit (Adolph Sachs, 1840), de weegschaal die de body mass index berekent (Adolphe Ketele 1869), ik hoorde zelfs dat het automerk Citroën en de machine voor het dun snijden van vlees door de Belgen zijn uitgevonden.

België gaf de wereld veel beroemdheden: Audrey Hepburn, Jean-Claude van Dam, Lara Fabian, Stomai (Alors on danse), Hercule Poirot (de held van de romans van Agatha Christie) en anderen.

Rubens, Maggritte, Van Eyck, Bregel, Vermeer, Van Gogh – Zeggen deze namen iets over iets? Ja, al deze artiesten zijn geboren en / of brachten het grootste deel van hun leven door in België.

Een bodybuildingkoe, een gigantisch konijn, een heroïsch paard en een koekoekskip zijn geen verzinsel van een rijke fantasie, maar een echte Belgische zhivotnye.

U kunt eindeloos alle interessante en soms verbazingwekkende feiten over België opsommen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html