Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van Infrastructure as a Service (IaaS)

Infrastructure as a service, of IaaS, is een cloud computing-model waarbij een derde partij hardware, software, opslag en andere IT-middelen levert op basis van behoefte. IaaS is een van de drie hoofdcategorieën van clouddiensten, naast platform as a service (PaaS) en software as a service (SaaS). 

 

IaaS is aantrekkelijk voor organisaties, omdat het een aantal voordelen biedt ten opzichte van de traditionele infrastructuur op locatie. Lees snel verder en verken een aantal van de belangrijkste voordelen van IaaS, zodat u kunt beslissen of het de juiste oplossing is voor uw organisatie.

 

  1. Grotere flexibiliteit en schaalbaarheid

Een van de grootste voordelen van IaaS is dat het organisaties meer flexibiliteit en schaalbaarheid biedt. Met on-premise infrastructuur moeten organisaties vooraf grote investeringen doen in hardware en software die snel verouderd kunnen zijn. Met IaaS betalen organisaties alleen voor de middelen die zij naar behoefte nodig hebben. Dit pay-as-you-go model geeft organisaties de flexibiliteit om hun infrastructuur op te schalen naarmate hun behoeften veranderen. 

 

  1. Minder kapitaaluitgaven 

Een ander voordeel van IaaS is dat het organisaties kan helpen hun kapitaaluitgaven te verlagen. Met on-premise infrastructuur moeten organisaties grote investeringen doen in hardware en software. Met IaaS worden deze kapitaaluitgaven vervangen door operationele uitgaven die maandelijks of jaarlijks worden betaald. Hierdoor kan cashflow vrijkomen voor andere doeleinden, zoals het aannemen van nieuwe medewerkers of het investeren in nieuwe bedrijfsactiviteiten. 

 

  1. Verhoogde efficiëntie 

IaaS kan organisaties ook helpen hun efficiëntie te verhogen. Met on-premise infrastructuur moeten organisaties kostbare middelen besteden aan het beheer en onderhoud van hun hardware en software. Met IaaS worden deze taken beheerd door de externe leverancier, waardoor middelen vrijkomen die kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten of het verbeteren van de klantenondersteuning. 

 

  1. Verbeterd noodherstel 

Een ander voordeel van IaaS zijn de verbeterde mogelijkheden voor disaster recovery. Met on-premise infrastructuur moeten organisaties investeren in dure oplossingen voor noodherstel, zoals gegevensback-ups en replicatie. Bij IaaS zijn deze oplossingen doorgaans inbegrepen in de prijs van de dienst, waardoor deze met name voor kleine en middelgrote bedrijven betaalbaarder is. 


Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van Infrastructure as a Service (IaaS). Enkele van deze voordelen zijn meer flexibiliteit en schaalbaarheid, lagere kapitaaluitgaven, meer efficiëntie en betere mogelijkheden voor noodherstel. Als u overweegt over te stappen op een cloud computing-model, is Iaas zeker de moeite waard om verder te onderzoeken.

https://www.fundaments.nl/