Aggiez.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Halloween staat voor de deur: alles wat je moet weten over halloween

Halloween is een feestdag die gevierd wordt in de nacht van 31 oktober. Het wordt meestal geassocieerd met het dragen van kostuums, het bijwonen van feesten en het gaan “trick-or-treating” in de buurt. Er komt echter veel meer kijken bij Halloween dan alleen deze dingen! In deze blogpost bekijken we de geschiedenis achter Halloween en enkele leuke dingen die ouders met hun kinderen kunnen doen tijdens deze griezelige tijd van het jaar.

 

Geschiedenis van Halloween

Halloween vindt zijn oorsprong in een oud Keltisch feest dat bekend staat als Samhain. Dit feest werd gehouden in de nachten van 31 oktober en 1 november en was een tijd waarin de mensen het einde van het oogstseizoen vierden. De Kelten geloofden dat in deze nacht de grens tussen de wereld van de levenden en die van de doden vervaagde en dat geesten naar de aarde konden terugkeren. Daarom bouwden zij vreugdevuren en droegen zij kostuums om deze geesten af te weren.

 

De traditie van “Trick-or-Treating” vindt ook zijn oorsprong in Samhain. Op deze nacht gingen mensen van deur tot deur bedelen om voedsel of geld. Als ze iets kregen, zegenden ze hun weldoeners; als ze niets kregen, vervloekten ze hen. Dit gebruik is uiteindelijk veranderd in wat wij nu kennen als trick-or-treating, waarbij kinderen zich verkleden en van deur tot deur gaan om snoep te vragen.

 

Leuke dingen om met kinderen te doen tijdens Halloween

Er zijn tal van leuke dingen die ouders met hun kinderen kunnen doen tijdens Halloween! Hier zijn slechts een paar ideeën:

  1. Carve of verf pompoenen samen – Dit is een klassieke Halloween activiteit die zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten. Ga gewoon naar de plaatselijke pompoenplaats (of supermarkt) en kies een paar pompoenen uit. Laat je kleintjes dan creatief zijn door ze te snijden of te beschilderen! Als je het nog feestelijker wilt maken, kun je de uitgesneden pompoenen gebruiken als versiering voor je veranda of vensterbanken.
  2. Maak zelfgemaakte halloweensnacks – Een andere leuke manier om wat quality time met je kinderen door te brengen is door samen wat heerlijke halloweensnoepjes te maken. Er zijn tal van recepten online voor griezelige snacks zoals “heks vingers,” “monster monden,” en “oogbal koekjes.” Niet alleen zullen je kinderen veel plezier beleven aan het maken van deze hapjes, maar ze zullen ze ook graag opeten!
  3. Ga op een spookhuis speurtocht – Deze activiteit is perfect voor jongere kinderen die misschien bang zijn voor traditionele spookhuizen. In plaats van ze mee te nemen door een spookhuis vol schrikken, stuur je ze op een speurtocht door je eigen huis! Verstop kleine speeltjes of snoepjes rond het huis en geef ze aanwijzingen om ze te helpen elk item te vinden. Aan het einde van de speurtocht worden ze beloond met een speciale traktatie!
  4. Organiseer een verkleedpartij – Een laatste leuke activiteit die u met uw kinderen kunt doen, is een verkleedpartij organiseren! Dit kan een kleine bijeenkomst zijn met alleen naaste familie en vrienden of een groter feest waar iedereen uit de buurt aan mee kan doen. Hoe dan ook, verkleden in kostuums en het eten van feestelijke hapjes zal iedereen zeker in de Halloweenstemming brengen!
  5. Halloween speelgoed geven – Speelgoed vinden kinderen altijd leuk om te krijgen. Ook het griezelige halloween speelgoed is erg gewild bij kinderen! Het is dan ook erg leuk om je kinderen wat speelgoed te geven tijdens halloween!

 

Conclusie

Halloween is een jaarlijkse feestdag die wordt gevierd in de nacht van 31 oktober. Het heeft zijn wortels in een oude Keltische festival genaamd Samhain en is nu vooral geassocieerd met activiteiten zoals trick-or-treating, snijden van pompoenen en verkleedpartijen. Er zijn tal van leuke dingen die ouders met hun kinderen kunnen doen tijdens deze griezelige tijd van het jaar! Dus trek je kostuums aan, pak wat snoep, en beleef een vrolijk Halloween!

https://www.trendyspeelgoed.nl/