Aggiez.nl
Image default
Banen en opleidingen

Hoe bouw je een droomcarrière op?

vacatures

Vijf headhunter-tips voor het opbouwen van een schitterende carrière
1. Een onstabiele werkwereld
Telecommunicatie: de communicatiemarkt is extreem volatiel. Bouw, ontwikkeling zijn sferen die groeien op hypotheken, maar ze zullen te maken krijgen met een crisis en stagnatie. Hetzelfde geldt voor de banksector. In het afgelopen jaar werd 17% van het personeel ontslagen en volgt nog eens 15%. Een niet benijdenswaardig lot wacht gewone accountants, advocaten, vertalers en HR-specialisten.
De komende 10 jaar zullen automatisering en nieuwe technologieën een hele reeks beroepen opeten. Als uw toekomstige specialiteit is gebaseerd op duidelijke algoritmen die zijn onderverdeeld in specifieke lidbewerkingen, is deze in de nabije toekomst misschien niet nodig.
2. Voor welke opleiding kun je betalen?
IT en internet ontwikkelen zich met grote sprongen, achter hen ligt de toekomst. De arbeidsmarkt heeft een groot aantal programmeurs nodig. Farmaceutica: westerse bedrijven verplaatsen hun productie naar Rusland, de industrie indexeert de salarissen met 5-7% per jaar en biedt werknemers de beste sociale pakketten. De populariteit van online onderwijs groeit elk jaar.
De agrarische sector heeft grote vooruitzichten. Er draait veel geld in deze branche – CFO’s zijn nodig om deze stroom te onderhouden. Professionals op het gebied van architectuur en stedenbouw, entertainment en VR (virtual reality) komen niet zonder werk. Net als voorheen is de prijs inclusief specialisten in een gezonde levensstijl (gezonde levensstijl), gezondheidspreventie, welzijn (complexe geneeswijzen) en geavanceerde diagnostische methoden.
3. Leer verbanden te leggen
De waarde van een diploma hoger onderwijs wordt steeds meer voorwaardelijk. De werkgever kijkt alleen naar de naam van de universiteit. De belangrijkste waarde van studeren aan de universiteit is netwerken, het creëren van een toekomstige cirkel van zakelijke communicatie. Met andere woorden, de nuttige verbindingen die je tijdens je studie legt, zullen je leven lang van pas komen.
4. Hoe de “vloek van ouderdom” te vermijden
Er zijn twee soorten carrières: expert als specialist, professional in zijn vakgebied en leiderschap als manager, baas.
Wanneer u uw carrière opbouwt volgens de tweede optie, verliest u geleidelijk uw professionele vaardigheden.
Kritieke prestatie-indicatoren worden steeds vager. Bovendien is de concurrentie om de positie van de baas altijd groot.
Als u voor een professionele carrière kiest, verbetert en verbetert u voortdurend een maar belangrijke vaardigheid, en u wordt steeds meer nodig door het bedrijf. Op 40-jarige leeftijd ben je degenen aan het inhalen en omzeilen in functie of salaris degenen die een carrière als leider opbouwen. En je hebt een veel betere kans om de “vloek van de ouderdom” te vermijden – ontslagen worden door ouderdom.
5. Word uniek
Zodat in 5-10 jaar de automatisering van processen uw beroep voor niemand nutteloos maakt, beheers een of andere bekrompen specialiteit diep en grondig, maar beheers tegelijkertijd vaardigheden uit andere gebieden. Dit maakt je een unieke specialist.
Succes!

https://www.vindazo.be