Aggiez.nl
Image default
Banen en opleidingen

Hoe kun je verkeersregelaar worden?

Wil jij verkeersregelaar worden? Het werk van een verkeersregelaar kan zwaar zijn, maar het is ook een erg waardevolle baan. Als verkeersregelaar draag je bij aan de veiligheid van weggebruikers en zorg je ervoor dat verkeerssituaties soepel zullen verlopen. Lijkt het jou wat om een verkeersregelaar te worden? Dan kun je contact opnemen met een erkend opleidingsinstituut. Zo zul je zeker weten dat je de juiste kennis zal opdoen. Voordat je je gaat aanmelden en de training gaat doen, zijn er wel een aantal stappen die je moet volgen. Door deze stappen te volgen zul je een goede verkeersregelaar worden.

Wat moet ik doen?

De eerste stap is het controleren of je aan de eisen voldoet om verkeersregelaar te worden. Je moet namelijk minimaal 18 jaar zijn en een VOG kunnen overleggen. Het is ook belangrijk dat je fysiek in staat bent dit werk te doen. De tweede stap is de opleiding volgen. Om verkeersregelaar te kunnen worden, moet je een opleiding volgen bij een erkend opleidingsinstituut. De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch deel en duurt meestal enkele dagen tot een week. De derde stap is het aanvragen van een aanstellingspas. Na het voltooien van de opleiding dien je deze aan te vragen bij de gemeente waar je wilt werken.

Hoe ga ik aan de slag?

Nadat je de eerste drie stappen hebt voltooid, kun je aan de slag. Met de aanstellingspas op zak kun je meteen aan de slag als verkeersregelaar. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij evenementen, wegwerkzaamheden en andere situaties waarbij het verkeer geregeld moet worden. De laatste en belangrijkste stap is het op peil houden van je kennis en vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig bijscholingscursussen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen en ontwikkelingen van verkeersregels. Ben je geïnteresseerd in dit werk en wil je een verkeersregelaar worden? Neem dan contact op met een erkend opleidingsinstituut.