Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

Schoonmaaktips voor een stralende badkamer

Een schone badkamer is essentieel voor het behoud van een gezonde en hygiënische leefomgeving. De badkamer wordt dagelijks gebruikt en is daardoor vatbaar voor kalk, vuil, en zeepresten. Gelukkig hoeft het schoonmaken van de badkamer helemaal niet tijdrovend en moeilijk te zijn. Met deze handige tips en trucs, maak jij in no-time jouw badkamer weer stralend schoon.

 

Gebruik de juiste schoonmaakspullen

Allereerst is het belangrijk om de juiste schoonmaakspullen te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een goede kwaliteit allesreiniger, toiletreiniger, en glasreiniger. Gebruik daarnaast altijd microvezeldoekjes en een schoonmaakborstel om lastige plekken aan te pakken. Ook is het handig om bijvoorbeeld een squeegee (trekker) te hebben om snel waterdruppels van de douchewand en tegels te verwijderen.

 

Gladde materialen

Een badkamer met gladde en harde materialen is veel makkelijker schoon te houden dan een badkamer met ruwe oppervlaktes en poreuze materialen. Gladde materialen zoals glas, keramiek, en porselein, zijn makkelijker schoon te maken en blijven langer fris. Kies daarom bijvoorbeeld voor een glazen douchewand in plaats van een douchegordijn.

 

Houd spiegels schoon voor meer ruimte

Door de spiegel in de badkamer schoon te houden, creëer je optisch meer ruimte en ziet de badkamer er gelijk frisser uit. Gebruik daarom bijvoorbeeld een vochtige doek om vingerafdrukken en andere vlekken van de spiegel te verwijderen. Een beetje glasreiniger erop spuiten en nadrogen met een schone microvezeldoek, en de spiegel ziet er weer uit als nieuw!

 

Was de badmat regelmatig

De badmat is een broedplaats van bacteriën, schimmels en stof. Het is daarom belangrijk om de badmat regelmatig uit te wassen, het liefst elke week. Gooi de badmat in de wasmachine op 60 graden en laat hem drogen aan de lucht. Vergeet niet om ook de badkamervloer goed schoon te maken voordat je de schone badmat teruglegt.

 

Houd het bij

Zorg ervoor dat je regelmatig bijhoudt dat je badkamer schoon blijft. Een dagelijkse lichte schoonmaakbeurt kan al veel vervuiling voorkomen en het bijhouden van de luchtvochtigheid vermindert de kans op schimmelvorming. Vergeet ook niet de afvoer van de wastafel en douche regelmatig te reinigen. Door regelmatig te onderhouden, wordt de grote schoonmaak minder vaak en minder intensief.

https://www.glasgigant.nl/dubbel-glas-hr/