Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Hoe snel ontnuchteren van alcohol? 4 Tips

Als je van plan bent een stapje in de wereld te gaan zetten kan je maar beter al wat tips gaan zoeken om een eventuele kater te kunnen vermijden. Want voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen. ER zijn een aantal dingen die je kan doen zodat je niet de hele avond hoeft op te letten naar wat je mag drinken. Hoewel dit misschien wel het verstandigste zou zijn.

 

Ga een frietje eten

Als je gezonde groentjes op het menu hebt staan de avond dat je stevig gaat drinken kan je beter het menu aanpassen en een stevige friet gaan eten. Je zal immers heel snel ontnuchteren als je voor het stappen iets vettig gaat eten. Dit legt namelijk een bodemlaag in je maag en verteert minder snel waardoor je dus minder alcohol zal opnemen. Ook melk drinken zorgt voor een laag in de maag.

Premulon

Als je niet meteen zin hebt in frieten of iets anders vettig kan je ook gewoon premulon nemen. Dit is een hangover middel en het goede eraan is dat je deze ook kan nemen om een kater te voorkomen. Neem bij het eten, erna of voor het stappen een paar van deze tabletten in om sneller nuchter worden te bevorderen. Neem dus gerust na het stappen voor je in je bed kruipt ook nog een cap-sule in. Neem niet meer dan 6 stuks op 24 u in. Ook als je ’s morgens opstaat, kan je nog een premulon innemen. De bloedzuiverende stof Asparagine zal er voor zorgen dat alcohol in je bloed sneller afgebroken wordt. Normaal gezien doet je lever er 1,5 uur over om 1 glas bier of wijn af te breken. Ben je stevig doorgezakt, dan mag dus nog wel even afzien. Premulon is dus de ideale oplossing!

 

Een partijtje stoeien voor het slapen gaan

Heeft jouw geliefde ook iets te diep in het glas gekeken en vrees je dus samen voor die beruchte kater? Dan kan een partijtje stoeien voor het slapen gaan, snel ontnuchteren de volgende dag bevorderen. Na een vrijpartij ben je vaak uitgeput wat zorgt voor een goede en diepe slaap. En laat dit nu net zijn wat je nodig hebt om een kater te voorkomen of te bestrijden. Tijdens die diepe slaap bouwt je lichaam terug de energie op die je door het drinken verloren bent. Snel naar bed gaan is dus de boodschap!

 

Let op je drankverbruik

Sneller nuchter worden kan dus op allerlei manieren. Echter moet je wel goed onthouden dat alcohol slecht is en blijft voor je lichaam en dit veel negatieve gevolgen kan hebben. Je kan dus zoveel anti kater tips gebruiken als je wilt, je doet je lichaam er geen goed mee. Let dus op je alcohol verbruik en zorg dat je niet al te vaak deze tips nodig hebt!