Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Hoe verberg je een kater? Tips tegen een kater

 

Je kijkt in de spiegel en je schrikt van wat je ziet. Helaas voel je je niet alleen slecht maar zie je er ook slecht uit. Je voelt heel duidelijk dat je een kater hebt maar jammer genoeg is dit ook duidelijk aan je te zien. Gelukkig zijn er wel wat tips tegen een kater en die kunnen er voor zorgen dat die niet zo hard opvalt. Ideaal als je een belangrijke vergadering gepland hebt staan!

Besteed iets meer tijd in de badkamer dan anders

Het zal iets meer tijd kosten dan anders maar het is wel de moeite waard. Door wat extra tijd aan je uiterlijk te spenderen dan je normaal gezien doet, kan je een kater gelukkig perfect verbergen. Neem dan ook tijd om ’s morgens een frisse douche te nemen, lekker je tanden te poesten en wat extra make up aan te brengen. Kies je beste parfum uit en spuit een lekker geurtje op. Ideale tips om de drankgeur weg te nemen en te verbergen dat je de avond ervoor serieus gedronken hebt.

Neem uitgebreid ontbijt met koffie

Een stevig ontbijt met wat eitjes is de ideale start van een kater dag. Neem daarbij wat extra fruit want de alcohol heeft ervoor gezorgd dat de vitamines in je lichaam zijn afgebroken. Tijd voor nieuwe vitamines dus! Drink hierbij ook nog een tas koffie en je kan er helemaal tegen aan. Koffie zal er niet voor zorgen dat je nuchter wordt, maar door de cafeïne zal je je wel meteen helder en wakker voelen.

 

Premulon, de hangoverpil

Wat je in je handtas of rugzak moet hebben zitten bij een kater is een doosje premulon. Een anti katerpil die er voor zorgt dat je kater sneller weg is dan normaal. Je lichaam heeft echter veel tijd nodig om alcohol af te breken en premulon kan daarbij een handje helpen. Neem in met water en de anti katerpil zorgt voor een bloedzuiverende werking. De combinatie van de stof Asparagine en vitamine c zorgt ervoor dat je snel die energie terug hebt die je nu kwijt bent. Kopen die handel!

 

Gun je lichaam rust

Heb je niets belangrijk gepland staan vandaag of heb je geen hangoverpil in huis? Als het echt niet lukt en je voelt je zo miserabel, doe dan het gemakkelijkste en gun je lichaam simpelweg rust. Door de alcohol ben je al je energie kwijt en dit heb je nodig om je lichaam te laten herstellen. Leg je terug in bed of in de zetel en slaap je roes uit. Met een diepe slaap kom je de kater echt wel door en je vrienden zullen het je niet kwalijk nemen om die cinema een dagje uit te stellen!