Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

Honing kopen? Dit zijn de lekkerste soorten!

Ben je van plan om een potje honing te kopen? In deze blog zijn een aantal honingsoorten besproken die zeker het proberen waard zijn. Lekkere honing voor in de thee, voor op brood of bij het maken van een lekkere salade. Overal is wel een lekkere honingsoort voor te vinden. Verder kan je lezen wat de honing voor smaak heeft, waarvoor je de honing kan gebruiken en hoeveel de honing je ongeveer gaat kosten.

Waar koop je honing?

Honing kopen kan je het beste doen bij de imker zelf. Dit omdat de kwaliteit in veel gevallen beter is en de producten natuurlijk. De potjes in de supermarkt willen nog wel is toegevoegde stoffen hebben die helemaal niet nodig zijn om honing lekker te laten zijn.  Verder bestaat de beste honing niet, dit ligt aan de voorkeuren van de persoon zelf. Sommige honingen zijn wat kruidiger van smaak, andere zijn weer lichter. Hieronder zijn vier mooie soorten honing beschreven die misschien iets voor jou zijn. Deze kan je in veel gevallen ook in kleine hoeveelheden bestellen, waardoor je voor een lage prijs de honing kan proberen.

De zeer gezonde heidehoning

De heidehoning is een zeer populaire honing die maar beperkt te krijgen is in het jaar. Dit komt omdat de honing van de Nederlandse heide komt. De honing komt van de heide die in volle paarse bloei staat en dit zijn helaas maar enkele weken. Deze honing is een pittige en kruidige honing die voor de beginnende gebruiker misschien nog een stap te ver is. Verder heeft deze honing veel mineralen en antioxidanten en kan je potjes krijgen in verschillende hoeveelheden voor een schappelijke prijs.

De lekkere en lichte acaciahoning

De acaciahoning heeft een zachte en zeer lichte smaak. Dit is ook waarom deze honing perfect is voor mensen die niet veel honing eten en nog niet veel gewend zijn. Deze honing is heerlijk voor in de thee of in de yoghurt. Er zijn verschillende maten potjes te krijgen en deze honing is een stuk goedkoper dan de heidehoning.

De kruidige woudhoning

Woudhoningkomt uit Spanje en is rijk aan vitaminen en mineralen en bevat veel enzymen en antioxidanten. Woudhoning is heerlijk voor in een kopje thee of voor in de yoghurt. Verder kan je deze honing ook nog gebruiken voor een dressing of bij een marinade. Dit is een honing met een zeer donkere kleur en met een kruidige en toch wel krachtige smaak. Deze honing is zeker een aanrader, maar wel voor de mensen die al gewend zijn om honing te consumeren.

Heerlijke bloemenhoning voor een lage prijs

Deze honing is zeer rijk aan vitamine en mineralen en is perfect voor in een dressing, voor in de thee of om puur te eten. Deze honing komt direct uit Nederland en heeft een zeer lage prijs. Zo kan je al potjes van 2,50 kopen om een keer te proberen. Ook wordt deze soort in grote hoeveelheden verkocht en kan je zelfs een emmer van 15 kg aanschaffen.