Aggiez.nl
Image default
Sport

Is golfen een dure sport?

Golf is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij de jongere generatie. Het algemene beeld van mensen over golf is dat het voor oude mensen is, maar daar is de afgelopen tijd verandering in gekomen. Tijdens de corona periode is golfen nog populairder geworden. Deze sport was in tegenstelling tot voetbal of andere teamsporten wel mogelijk om te blijven doen. Golfverenigingen merken daarbij ook dat het ledenaantal de afgelopen jaren aan het groeien is. De vraag is wat is er nou zo leuk aan golfen, en is golfen een dure sport om te beoefenen? Deze vragen worden verder in deze blog behandeld en beantwoord.

Wat is er zo leuk aan golfen?

Golfen is een mentale en fysieke sport die je buiten beoefent. Het buiten sporten wordt door veel mensen als prettig ervaren. Ook is het vaak heel stil op de golfbanen, en golfen kan je hoofd ook leeg maken. Daarentegen kan de sport ook frustrerend zijn als het niet lukt. Vanwege deze redenen is golfen een mentale sport. Golfen wordt gezien als ontspannend, en toch sport je. Dit is voor veel mensen die intensief sporten niet fijn vinden ideaal. Verder kan je deze sport samen met andere mensen beoefenen. Zo kan je allebei je balletje slaan, en tussen de holes door kan je het over van alles en nog wat hebben. Dit is daarom ook een ideale sport om je netwerk uit te breiden. Verder is het ook een sport waar je duidelijk vooruitgang ziet. Zo wordt je steeds beter, en kan je het persoonlijk record steeds verbeteren. Daarbij kan je ook golfen in competitievorm en toernooien of wedstrijden spelen.

Wat maakt golfen duur?

Het spelen van golf zelf is niet veel duurder dan andere sporten. Natuurlijk moet je een lidmaatschap hebben bij een golfvereniging, maar met dit lidmaatschap kan je wel onbeperkt spelen. Het golfen wordt vooral duur door het materiaal dat je moet aanschaffen. Zo moet je natuurlijk de golfclubs hebben, maar ook een tas om de golfclubs in te doen. Verder heb je golfballen nodig om mee te slaan. Ook moet je rekening houden met de kledingvoorschriften van de desbetreffende vereniging. De meeste verenigingen hebben ongeveer dezelfde richtlijnen. Een nette uitstraling staat voorop, dit doe je door een nette broek en polo te dragen. Daarbij zijn golfschoenen ook belangrijk. Bij het aanschaffen van golfschoenen moet je rekening houden hoe het bij de rest van de outfit past, en wel zool de schoen heeft. Zo zijn er schoenen met spikes te krijgen, maar tegenwoordig ook noppen. Noppen worden veel gebruikt bij beginners, want deze kan je ook buiten de baan makkelijk dragen.

Beginnen met golfen?

Golfen kost veel energie en tijd om onder de knie te krijgen. Dit komt omdat het ook een moeilijke sport is. Het is dus goed om daar alvast rekening mee te houden. Tegenwoordig hoef je niet perse lid te zijn om een balletje te kunnen slaan. Zo kan je op verschillende plekken kijken of je golfen echt leuk vind, en wil gaan beoefenen. Als je op een baan wilt spelen, en serieus bezig wilt zijn met de sport, dan heb je een golfvaardigheidsbewijs nodig. Een GVB laat zien dat je een bepaald niveau hebt, en dat je ook alle regels en richtlijnen van golf kent. Zoals eerder al gezegd maken de spullen de sport golf duur. Zo heb je golfclubs, golfballen en golfkleding nodig.