Aggiez.nl
Image default
Groothandel

Kies voor een ergonomische telweegschaal

Wanneer u kiest voor een nieuwe telweegschaal, dan wilt u natuurlijk kunnen vertrouwen op uiterse precisie. Dat is met kwalitatieve weegschalen nooit een probleem. Wat uw toepassing ook is; er is altijd een exemplaar te vinden dat hier helemaal bij past en dat u de resultaten biedt die u nodig heeft. Er is echter nog meer waar u op zou kunnen letten en wat voor u van belang is. Wat dacht u bijvoorbeeld van ergonomie? Zeker voor mensen die de hele dag door werken met een weegschaal, kan het een groot verschil maken om te kiezen voor een exemplaar met maximaal bedieningsgemak en een ergonomische afleesbaarheid.

Een telweegschaal met een display op ooghoogte

Ergonomie kan in kleine details schuilen. Zo kan het een groot verschil maken om te werken met een telweegschaal met een display op ooghoogte. De meeste weegschalen hebben een ingebouwd display dat zich op de weegunit zelf bevindt. Dit betekent dat u constant aan het voorover buigen bent, vaak zelfs zonder dat u hier erg in hebt. Het zou dan zomaar kunnen zijn dat u aan het einde van de dag veel last heeft van uw rug. Een ergonomische werkhouding kan dit voorkomen en door te kiezen voor een telweegschaal met display op ooghoogte, zet u een belangrijke stap op dit gebied. Een weegschaal met een display op ooghoogte vindt u onder andere bij LRE Weegtechniek.

Ook bij vloerweegschalen wordt aan ergonomie gedacht

Ergonomie is minstens net zo belangrijk bij vloerweegschalen. Dit vooral omdat u bij dit type weegschaal vaak werkt met zeer zware of moeilijk hanteerbare ladingen. Daarom is het belangrijk dat u de te wegen producten of ladingen eenvoudig op de vloerweegschalen kunt plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van vloerweegschalen met een standaard oprit. Dit voorkomt dat u zware ladingen moet tillen en maakt uw werk comfortabeler en veiliger.