Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Een chirurgische kaakcorrectie

 

Voor sommige mensen is het nodig om een chirurgische kaakcorrectie te ondergaan, in dit artikel zullen we je uitleggen wat dat is en waarom dat nodig kan zijn. Wanneer je kaken zodanig niet goed staan dat alleen een beugel niet helpt is het nodig om een kaakcorrectie uit te voeren. Wanneer je kaak niet goed staat kan dit invloed hebben op eten, praten en slikken. Dit zijn allemaal vervelende dingen, dit komt omdat een van de kanker bijvoorbeeld teveel naar achter of voren staat. Een kaakcorrectie kan alleen worden uitgevoerd wanneer een gebit helemaal volgroeid is. Het is dus mogelijk vanaf 17 á 18 jaar oud.

Het moet natuurlijk wel zeker zijn of de operatie echt moet worden uitgevoerd. Daarom gaat er een heel proces aan de kaakcorrectie vooraf. Het gebit en de kaken worden eerst uitgebreid onderzocht, er worden ook röntgenfoto’s gemaakt. Wanneer dit allemaal is onderzocht wordt er een plan gemaakt voor de kaak. Er gaat namelijk een heel proces aan vooraf. Voor elke operatie moet er een beugel gedragen worden, dit duurt meestal 1 jaar tot 1,5 jaar. Na die periode is het tijd voor de operatie. Het duurt altijd even tot je weer helemaal genezen bent hierna.

Wanneer het tijd is voor de operatie wordt dit altijd gedaan onder een narcose. Deze operatie duurt meestal 2 tot 3 uur. Een voordeel is dat de operatie volledig in de mond gedaan wordt. Na de operatie kan je wel een tijdje last hebben van wat minder gevoel in je onderlip, dit gaat na een tijdje weg. Deze operatie is mogelijk bij de Orfeokliniek. Deze kliniek staat voor je klaar op het gebied van verschillende behandelingen. Het is ook mogelijk hier een kincorrectie te laten doen of om je verstandskies te laten trekken. Op de website staat meer informatie over wat de kliniek doet en welke behandelingen er mogelijk zijn.

http://www.orfeokliniek.nl