Aggiez.nl
Image default
Meubels

Lees deze handige tips en trucs over Keukenbeslag

Je bent op zoek naar mooi keukenbeslag, maar dat kan een pittige uitdaging zijn. Niet alleen door de gigantische keuze die er is, maar er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten. De grepen, scharnieren en/of knoppen die je kiest moeten niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Dus het klinkt vrij logisch dat je op deze zaken let als je gaat winkelen. Daarnaast is het ook belangrijk om kritisch te kijken naar de kwaliteit van het beslag dat je kiest. In onze blog vertellen we waar je nog meer op moet letten. 

Wensenlijst is een belangrijke sleutel in het aankoopproces

Het is slim om eerst een wensenlijst te maken, want met een wensenlijst kun je veel makkelijker het juiste keukenbeslag kopen. Op het wensenlijstje zet je neer waar het beslag aan moet voldoen en hoe het eruit moet zien. Denk dan niet alleen aan kleuren, maar denk ook goed na over de verschillende stijlen en materialen waarin en waarvan het keukenbeslag is gemaakt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het beslag ook bij de stijl van je keuken past!

Keukenbeslag in uiteenlopende stijlen

Evenals raam-, deur- en meubelbeslag, kun je keukenbeslag in verschillende stijlen aanschaffen. Denk aan verschillende stijlen, zoals klassiek, landelijk, industrieel of modern. Natuurlijk speelt je persoonlijke smaak een belangrijke rol, maar je moet ook rekening houden met de stijl van je keuken. In een klassieke keuken kies je logischerwijs ook sneller voor landelijk of klassiek beslag terwijl je bij een moderne of industriële keuken ook kiest voor beslag dat hierbij past. Een voordeel in een landelijke keuken is dat je wel verschillende vormen met elkaar kunt combineren. Dat zorgt voor een leuk effect in je keuken.

Let op de kwaliteit van het keukenbeslag

Het is natuurlijk belangrijk dat het keukenbeslag dat je koopt ook van een hoogwaardige kwaliteit is. In dat geval is het dus slim om iets meer geld te investeren en om voor kwalitatief beter keukenbeslag te kiezen. Goedkopere varianten hoeven niet slecht te zijn, maar er kan wel kwaliteitsverschil aanwezig zijn. Je moet er altijd rekening mee houden dat keukenbeslag intensief gebruikt wordt en dat je bij goedkopere producten sneller het risico loopt dat je op den duur het beslag moet vervangen. Dat is op zich geen ramp, maar het is misschien niet de meest leuke klus om het keukenbeslag vaker te vervangen dan je lief is.

De beste keuze maken

Om tot de beste keuze te komen zijn een paar dingen belangrijk. Allereerst is het belangrijk om te weten wat je zoekt. Maak dus een wensenlijst of checklist voordat je gaat winkelen. Sowieso is het slim om te vergelijken. Niet alleen de producten, maar ook de aanbieders van meubelbeslag. Vergelijk niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en garantievoorwaarden! Een aanbieder die een goede garantie levert gelooft in het product en dan hoef je geen zorgen te maken over de kwaliteit. Krijg je geen of weinig garantie? Dan kun je het beste er nog een nachtje over slapen voordat je tot de koop overgaat.