Aggiez.nl
Image default
Meubels

Alles over hoe u de juiste design eettafel uitkiest

De beste eettafel voor u is er een die past bij je budget, stevig geconstrueerd is, in je ruimte past en een stijl heeft waar je jarenlang van zult houden. Er zijn enkele kernfactoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een goede design eettafel. 

Ten eerste, wees op uw hoede om in te spelen op trends, zei Christophe Pourny, een meester-meubelrestaurator en de auteur van ” The Furniture Bible “, die opmerkte dat een goede tafel minstens vijf tot tien jaar mee moet gaan. “Als je iets te funky krijgt, met te veel rare details, word je op een dag misschien wakker en vraag je je af wat je dacht,” zei hij. “Houd het simpel en stevig.”

Naast betaalbaarheid en een tijdloze stijl, zijn stabiliteit en constructie belangrijk om op te letten bij het inspecteren van tafels in meubelzaken. Denk na over hoe het voelt om aan een van die tafels te zitten, of het voor lange tijd comfortabel zal zijn, en onderzoek vloermodellen op tekenen van slijtage. Zoek naar deuken en krassen die erop kunnen wijzen hoe de tafels het zouden doorstaan ​​bij serieus gebruik thuis. 

Afgezien van de basis, zijn hier enkele extra componenten die u moet controleren voordat u een tafel kiest.

  1. Gebruik uw meetlint.

Regel nummer één: de eettafel moet bij de eethoek passen! Maar een eettafel is een bedrieglijk groot meubelstuk en je moet ook rekening houden met de ruimte eromheen.

  1. Overweeg uw behoeften voordat u zich op vorm vestigt.

Vierkante en rechthoekige tafels zijn de meest voorkomende, dus u zult daar het grootste aantal keuzes vinden met stijlen, maten en uitschuifbare opties. Maar een ronde of ovale tafel kan je wat meer bewegingsruimte geven, omdat hij de hoeken afsnijdt maar toch een goed oppervlak heeft. “Voor strakkere, rechthoekige ruimtes is het ovaal misschien de beste optie”, legt de heer Dyer uit.

  1. Let op de poten van de tafel.

De basis – meestal poten, een voetstuk of een schraag – kan van invloed zijn op het aantal mensen dat u aan een tafel kunt plaatsen. “Je wilt er gewoon zeker van zijn dat de beenruimte niet wordt aangetast door de steunen”, zegt Jackie Hirschhaut, de vice-president van public relations en marketing voor de American Home Furnishings Alliance . Als je een tafel in het echt ziet, ga er dan aan zitten om te zien of je benen de tafelpoten raken. Controleer of je voldoende ruimte hebt voor je knieën als je helemaal naar binnen scoot, en of je je benen onder de tafel kunt kruisen. Het schort – het frame dat het tafelblad omhoog houdt – kan uw kamer verminderen om te manoeuvreren.

  1. Kies het juiste tafelmateriaal: hout, fineer, steen, glas, metaal of kunststof

Het kiezen van het materiaal voor je eettafel kan lastig zijn. Je moet een balans vinden tussen prijs, onderhoudsgemak en je persoonlijke stijl om de juiste te kiezen, en een tafel die daar niet goed bij past, kan een koopbeslissing betekenen waar je later spijt van krijgt.

  1. Controleer op stevige, betrouwbare construnctie

Een goede eettafel is stevig en goed gemaakt, met een afwerking die bestand is tegen intensief gebruik en weinig zichtbare slijtage vertoont. “Het materiaal is een belangrijk onderdeel van een goede constructie, maar een tafel is maar zo goed als het schrijnwerk”, zei de heer Dyer. Schrijnwerk is de industriële term voor de plaatsen waar het onderstel en het tafelblad in elkaar passen – hoe steviger dit is, hoe langer de tafel meegaat.

Twijfel je tussen een luxaflex van Plaisier of gordijnen? Lees hier alle voordelen van een luxaflex.

 

https://www.plaisierinterieur.nl/