Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Los zelf je stroomstoring op in Lelystad

Elektriciteit in huis is essentieel als je gebruik wilt maken van je apparaten. De hele dag kom je in aanraking met elektra en over de hele wereld kan je eigenlijk niet meer zonder. Wanneer je je in een stroomstoring bevindt is dat natuurlijk erg vervelend omdat je vrijwel niks meer kan. Het huis stofzuigen kan niet meer en als je een lekker kopje thee wilt is dat soms ook nog wel lastig. Een elektricien bellen blijft toch de snelste en veiligste optie maar soms wil je dat liever niet. Gelukkig kan je zelf ook een stroomstoring oplossen, dat kan echter niet altijd zomaar. Daarover hier meer.

Ga na waar het probleem ligt

Niet elke stroomstoring is zelf op te lossen, zo heb je landelijke of regionale storingen en storingen alleen bij jou thuis. Wanneer het een landelijke of regionale storing is dan moet de netbeheer dit oplossen en dan kan je zelf dus niks doen. Een stroomstoring alleen bij jou in huis kan je wel zelf oplossen. Als je je afvraagt wat voor storing het nou is dan kan je dit altijd navragen bij de buren. Als de buren namelijk ook last hebben van een stroomuitval dan is het waarschijnlijk een probleem in de wijk, straat of regionaal. Als je buren wel kunnen beschikken over al hun elektra dan is het een stroomstoring alleen bij jou in huis.

Stroomstoring lelystad?

Als je geen stroom meer hebt dan is het belangrijk om rustig te blijven en alle elektrische apparaten los te koppelen van de contactpunten, zodra dit gedaan is kan je de volgende stap uitvoeren en dat is de stroom weer inschakelen. Hierna kan je de volgende stap uitvoeren, één voor één alle elektrische apparaten weer koppelen aan de contactpunten. Controleer wel alle apparaten op schade en let ook goed op voor overbelasting van de groepenkast.