Aggiez.nl
Image default
Cadeau

Leuke ideeën en tips voor relatiegeschenken

Als bedrijf is het belangrijk, dat jouw relaties onthouden, wie je bent. Relatiegeschenken zijn een uitstekende manier om daarvoor te zorgen. Het is echter wel belangrijk, dat je goed nadenkt over wanneer je een relatiegeschenk geeft en wat voor relatiegeschenk je kiest. 

Wanneer geef je een relatiegeschenk?

Je kunt een relatiegeschenk geven bij een eerste kennismaking, maar is het dan wel belangrijk dat het geschenk niet te groot is. Anders zal je relatie zich ongemakkelijk voelen. December is een traditionele periode om relatiegeschenken uit te delen, maar dit zorgt er helaas wel voor dat jouw geschenk minder opvalt tussen alle andere geschenken. Om op te vallen kun je ook kiezen voor een andere periode, misschien Pasen of het begin of juist het einde van de zomer. Als je kiest voor een relatiegeschenk, dat bij de periode past, waarin je het geschenk geeft, zal het een succes zijn!

Welk relatiegeschenk geef je?

Een relatiegeschenk is het effectiefst, als het lang en actief gebruikt wordt. Iets dat direct in de prullenbak verdwijnt, zal geen enkel effect hebben. Geen wonder dat pennen, notitieblokken en USB-sticks populaire relatiegeschenken zijn. Daar heb je er ten slotte nooit te veel van en je gebruikt ze dagelijks. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om echt herinnerd te worden en jouw relatie een positief gevoel te geven over jou en je bedrijf.

Voedsel

Iedereen is blij met iets lekkers te eten. Een goed relatiegeschenk met voedsel kan met een hele afdeling gedeeld worden. Snoep, bonbons of koekjes zijn weliswaar niet zo origineel, maar ze vallen wel in de smaak. Voor een origineler geschenk kun je ook een doos popcorn met je logo geven. Het nadeel van voedsel is wel, dat het meestal niet lang blijft staan.

Mok of fles

Op kantoor is een extra mok altijd mooi meegenomen. Daarom is een mooie, bedrukte mok een goed geschenk. Als jouw relatie vaak onderweg is, kun je ook denken aan een afsluitbare thermo-mok. Ook waterflessen zijn erg populair. Door deze te laten bedrukken met jouw logo zorg je ervoor, dat jouw relatie vrijwel elke dag herinnerd wordt aan jouw bedrijf, terwijl ze ook nog gezond bezig zijn met water drinken. 

Jas

Als je jassen laat bedrukken met jouw bedrijfsnaam en logo, zorg je ervoor, dat niet alleen je relatie, maar ook iedereen die jouw klant tegenkomt, wordt herinnerd aan jouw bedrijf. Een fijne, bedrukte jas is daarom zeer geschikt als relatiegeschenk, vooral bij relaties, die veel buiten werken. Denk aan hoveniers, bezorgers, veeartsen en aannemers. Zij zullen blij zijn met een fijne, warme en waterdichte jas en een goed gevoel krijgen bij jouw product.

Succesvol relatiegeschenk

Misschien vind je het door alle mogelijkheden lastig om het juiste relatiegeschenk te kiezen. Het belangrijkste om te onthouden is, dat het beste geschenk iets te maken heeft met jouw bedrijf en jouw product of dienst. Daarnaast heb je het meeste succes, als je iets kiest wat de ontvanger goed kan gebruiken tijdens zijn of haar werk.