Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen een parka jas en winterjas

 

Tussen een winterjas en een parka jas er zijn meerdere verschillen. Dan hebben we het niet alleen over de naam van de jas. We zullen hieronder de verschillen op een rijtje zetten en uitleggen wat er belangrijk is om op te letten. Hier in de winter wordt hier in de winter gebruikt om de kou van buiten tegen te gaan. Oorspronkelijk werd er gebruik gemaakt van een parka jas op de noordpool. Meestal werd dit gedaan omdat de temperaturen hier erg koud kunnen zijn. het doel van deze parka jas was om de lichaamstemperatuur van de drager zo goed mogelijk te behouden. Op die manier wist je zeker dat de drager het niet koud zou krijgen. Oorspronkelijk is dit een heren winterjas maar tegenwoordig zijn deze er ook voor dames.

Zakken van de jas

Het is handig om een aantal zakken in je jas te hebben. Hierin kun je makkelijk dingen bewaren zoals handschoenen. Doe je deze in je jas? Dan raak je deze veel minder snel kwijt. heb je geen handschoenen bij je? Dan kun je met de jaszakken gemakkelijk je handen beschermen tegen de kou. Deze zakken zijn meestal geplaatst op handige plekken in de jas. Zo kun je er altijd goed bij.

 

De stoffen

Een winterjas is opgebouwd uit verschillende onderdelen, zo bestaat de binnenlaag die je warm houdt meestal uit schapenwol. De parka jas bestaat echter uit pels. Pels is tevens ook de betekenis van de naam Parka.

 

De capuchon

Een goede kraag op je jas is een goed middel om je warm te houden in de winter. Deze geeft je bescherming tegen wind en winterse neerslag en daardoor is dit een must have op je jas. Als het koud is dan is het van belang om je oren en voorhoofd te beschermen tegen de kou. Je capuchon is juist hiervoor gemaakt.

Lengte van de jas 

De meeste winterjassen lopen af rond het begin van de heupen. Net als waar een trui stopt, echter is de parka jas een stukje langer waardoor het gedeelte bij de heupen ook beschermd is tegen de kou en je het een stuk minder snel koud zal krijgen.

https://verschillen-tussen.nl/verschil-winterjas-en-parka-jas/