Aggiez.nl
Image default
Sport

Maak een vliegende start als personal trainer

Denk je erover om personal trainer te worden? Dan zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Het is goed om te starten met het bepalen van je doel. Waar krijg je energie van? Kijk vervolgens welke opleidingen of cursussen hierbij passen. In deze blog helpen we je op weg.

Meer dan een stok achter de deur

Als personal trainer help je mensen één op één bij het behalen van hun doelen op het gebied van fit zijn. Denk aan het krijgen van een betere conditie, gewicht verliezen, het opbouwen van spieren, trainen voor een wedstrijd of een combinatie van deze factoren. Ook kun je als personal trainer helpen bij het revalideren of het geven van voedings- en leefstijladviezen. Je klanten kunnen variëren van startende tot ervaren sporters en van jongeren tot senioren. Door de persoonlijke begeleiding bied je degenen die je traint een stok achter de deur. En belangrijker nog, je bent een coach. Je bent degene die ze in vertrouwen nemen en die er voor ze is om te luisteren, te enthousiasmeren en te motiveren.

Train de trainer; opleidingen en cursussen

Om als personal trainer te kunnen starten, is het belangrijk dat je over de juiste papieren beschikt. Een eerste stap bij het zoeken naar een geschikte (erkende) personal trainer opleiding of cursus is te kijken welke ervaring je al hebt en welke richting je aanspreekt. Start je from scratch of heb je al veel sportervaring en wil je je verdiepen in het maken van op maat gemaakte trainings- en voedingsschema’s? Je kunt je ook specialiseren in bijvoorbeeld sportmanagement of lifestyle.

Kijk bij een opleiding of cursus ook goed naar de toelatingseisen. Soms heb je een vooropleiding nodig, maar dit verschilt per opleiding. Er zijn meerdere aanbieders waar je uit kunt kiezen om de stap te zetten naar jouw droombaan als personal trainer.

We hebben wat erkende opleidingen voor je op een rijtje gezet:

Sport & People
Bij Sport & People kun je diverse opleidingen volgen in de richting van Fitness, Voeding & Lifestyle, Fitness Management en Health & Medical.

Efaa
Eefa biedt een uitgebreid aanbod aan erkende opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van Fitness, Personal training, Leefstijl, Voeding en Management. Je kunt ook kiezen uit diverse specialisaties en combinatie opleidingen.

Start2Move
Voor zowel starters als specialisten biedt Start2Move een breed scala aan opleidingen op het gebied van Sport, Health, Fitness en Body & Mind.

Opleidingen2000
Bij opleidingen2000 vind je een ruim aanbod aan opleidingen die je klaarstomen voor een carrière als coach in Beweging & Fitness, Voeding, Medisch en/of Leefstijl.

Uit de startblokken

Als je de gewenste opleiding of cursus hebt afgerond ben je klaar om aan de slag te gaan, in loondienst of als zelfstandige. Waar je ook voor kiest, met de juiste papieren zorg je voor een bliksemstart van jouw carrière als personal trainer.