Aggiez.nl
Image default
Eten en drinken

Snoep van vroeger

Vroeger ging u met uw wekelijkse zakgeld naar de plaatselijke snoepwinkel, met uw guldens op zak. Plots was u wiskundig geweldig, want u moest het meeste snoep uit uw zakgeld krijgen! En logisch ook, iedereen heeft dit wel eens gedaan. Maar wat zijn nou de echte iconische snoepjes van vroeger? Stroopsold

U kreeg geen genoeg van deze overheerlijke Kersenlollys

De lekker zoete lollys in de vorm van een kers, niemand kreeg hier genoeg van! De roodgekleurde balletjes met een groen stokje in de vorm van een kers. Vele trok de kersjes uit elkaar, zo had je 2 twee lollys in een.

De stroopsoldaatjes

Het overheerlijke Nederlands traditionele stroopsoldaatje. Dit is een ouderwets snoepje die u vaak op de kermis in grote aantallen inkocht zodat u nog wekenlang kon genieten! De stroopsoldaatjes zijn een perfect voorbeeld van de traditionele Nederlandse snoepgoederen!

Wilhelmina pepermuntjes

De smaak die al 120 jaar verkocht wordt, een heerlijke verfrissing. Hoe het aan zijn naam komt, is omdat het eerste doosje aan het Koninklijke huis is gegeven. De verfrissende smaak van dit oud Hollands snoep is ook voor u een jeugdsentiment, vaak kreeg je een Wilhelmina pepermuntje van uw oma.

Ouderwetse Engelse drop

Engelse drop kennen wij al enige tijd, het blijft een van de meest gegeten dropjes in Nederland. Vele denken dat het alleen Engelse drop heet, maar de dropjes komen ook echt oorspronkelijk uit Engeland. Veel mensen die geen drop lusten, lusten daarentegen wel Engelse drop. Dit komt door de zoete smaak en dat de dropsmaak niet overheerst. Vroeger had je een hele grote zak Engelse drop voor een paar gulden. Daar kon je de hele week van genieten!

De jaren 60 en zoethout

Vroeger kochten vele zoethout in de snoepwinkel, dit gebeurde veel in de jaren 60. Sindsdien werd het steeds minder en minder. Sinds de jaren 70 vervingen de snoepfabrieken wat makkelijker eetbare snoepjes voor het zoethout. Toch komt het nu ook nog vaak voor dat mensen een zoethout stokje in de thee doen voor de zo gekende smaak van vroeger!

Wilt u het snoep van vroeger weer?

Wilt u de beste en meest sentimentele snoepjes weer in huis? Snoepdiscounter regelt dit voor u! Snoepdiscounter heeft een heel apart assortiment Oudhollandse snoepjes! Met de stroopsoldaatjes, Wilhelmina pepermuntjes, ouderwetste Engelse drop en zoethout! Wees gerust, dit zijn niet de enige ouderwetse snoepjes die snoepdiscounter u biedt! Neem vooral een kijkje op de website en bestel uw ouderwetse geliefde snoepjes gerust.

 

https://www.snoepdiscounter.nl/