Aggiez.nl
Image default
Eten en drinken

Voordelen om voedsel vacuum te verpakken

Wil je graag je voedsel langer bewaren dan is je eten sealen een goed idee. Met het vacuum verpakken zorg je dat je eten luchtvrij verpakt wordt en dit zorgt er voor dat het voedsel langer houdbaar blijft. Het luchtdicht verpakken wordt al heel erg lang gedaan in de professionele keukens in bijvoorbeeld luxe hotels en restaurants. Met een goede vacumeermachine kun je dit nu ook in je eigen huis.

Je kunt nagenoeg alles vacuum verpakken en bewaren. Door voedsel te vacumeren neemt het ook minder ruimte in beslag. Je kunt het in de koelkast doen maar je kunt ook bijvoorbeeld een hele pan eten klaarmaken en vacuum verpakken en in de vriezer doen. Doordat er geen zuurstof bij het voedsel kan kun je het vaak wel meer dan twee keer zo lang bewaren als dat je het gewoon in de koelkast zet.

Vacuum verpakkingen worden ook veel gebruikt in de Sous-vide kooktechniek. Hierbij wordt het verpakte voedsel op een constante temperatuur bereid. Dit proces kan je handmatig bijhouden maar je kunt ook een Sous-vide stick gebruiken die de temperatuur en tijd voor je bijhoudt zodat jouw stukje vlees of ander voedsel exact op de juiste temperatuur gegaard wordt en op het juiste moment klaar is.

Vacummeermachines en bijhorende verpakkingen heb je natuurlijk van allerlei merken en formaten. Voor een goede machine is het natuurlijk goed te kiezen voor gerenomeerde merken zoals Princess, Solis, Foodsaver of Tefal. Vaak zit er al wat plastic bij zodat je direct aan de slag kunt. Daarna kun je navulplastic kopen zodat je nog meer voedsel kunt verpakken.