Aggiez.nl
Image default
Energie

Wanneer krijgt jouw huis een zonneboiler?

We moeten allemaal maatregelen nemen om energie te besparen, en een zonneboiler kan hier een bijdrage aan leveren. Daar komt nog bij dat alle huizen over enkele decennia geen aardgas meer mogen gebruiken. De gaswinning in Groningen wordt afgebouwd en Nederland moet het gas dus gaan importeren uit het buitenland. Omdat de gaswinning nadelige gevolgen heeft, zoals de aardbevingen in Groningen, wordt er met man en macht gezocht naar alternatieven. Zonne-energie is een van die goede oplossingen; het is een schone energievorm en deze is heel goed beschikbaar. Vandaar dat zonnepanelen – en daarmee ook zonneboilers – snel aan populariteit winnen.

Hoeveel kosten kan ik besparen met een boiler op zonne-energie?

Je kunt met een zonneboiler flink op de kosten voor gas en stroom besparen. Hoeveel hangt af van de capaciteit van de zonneboiler. Er zijn boilers die alleen warm water leveren, maar je kunt ook kiezen voor een boiler die ook de warmtevoorziening voor zijn rekening neemt. Subsidie is uiteraard beschikbaar voor particulieren, maar kan ook worden aangevraagd door zelfstandig ondernemers, verenigingen en stichtingen en ook door woningcorporaties voor woningen die worden verhuurd. Hierdoor daalt de aanschafprijs flink voor veel verschillende partijen. De kosten voor een zonneboiler worden over het algemeen inclusief installatiekosten getoond.

Wie kan mij een betrouwbare zonneboiler leveren?

Als je op zoek gaat naar een vervangend apparaat voor je warmwatervoorziening, en wellicht ook voor de verwarming van je huis of kantoor, dan krijg je te maken met een hoop informatie. Het is dan ook verstandig om je goed te laten voorlichten. HRsolar in De Lier kan je helpen bij het maken van een keuze voor de aanschaf van een zonneboiler – die past bij jouw behoefte aan warm water en eventueel aan warmte in je woning of bedrijf. Door een weloverwogen keuze te maken heb je vele jaren plezier van je nieuwe boiler en kun je volop profiteren van de energiebesparing die het apparaat je oplevert.

https://www.hrsolar.nl/